megoszt

Kivehető fogpótlások

 • Mi a fogsor?

  A fogsornak létezik teljes és részleges változata. Amennyiben teljes foghiány áll fenn, úgy a fogsorral a teljes fogíven minden fog pótolható, amivel visszaállítható a teljes értékű rágás és arcforma, magabiztos mosoly.

  Részleges kivehető pótlást akkor alkalmazunk, ha vannak maradékfogak és azokhoz lehet kapcsolódnia részleges fogsorral. A korszerű technológiáknak köszönhetően a részleges pótlásaink sokkal élethűbbek, tartósságuk szempontjából is kiválóak, és lényegesen kényelmesebbek, stabilabbak, mint amiket régen készítettek.

 • Miből készülnek a fogsorok?

  Az fogsor alapja akrilból (műanyagból) vagy fémből készül, ezt nevezzük alaplemeznek. A fogak leggyakrabban akrilból készülnek és olyan élethűek, mint a természetes fogak.

 • A fogsor úgy néz ki, mint az eredeti fog vagy észrevehető?

  Az általunk készített fogsorok észrevehetetlenül hasonlítanak a természetes fogakhoz, visszaadják a magabiztos mosolyt és helyreállítják az arcformát.

  Technikusaink magas esztétikai színvonalon, választható formájú és színű fogakkal, igény szerint akár egyéni fogfelállítással (torlódás, foghézagok) - alakítják ki a fogsor végleges formáját, hogy minél természetesebb hatású legyen.

 • Kell használni műfogsor rögzítőt?

  A fogsor egyénileg van kialakítva úgy, hogy pontosan illeszkedjen és ne legyen szükség műfogsor rögzítőre, azonban, az új fogsorok esetében a megszokási idő alatt a stabilitás érdekében érdemes lehet használni.

  Ha a fogsor elhasználódott, elkopott és rosszul illeszkedik, okozhat irritációt és sebeket, ilyen esetben javítani kell, vagy ki kell cserélni.

 • Milyen érzés lesz a fogsor használata?

  Az új fogsort pár hétig kényelmetlennek érezheti a megszokási idő alatt – legyen türelmes magával.

  Előfordulhat ilyenkor, hogy azt érzi, elmozdul, amíg az izmok, nyelv meg nem szokja hogyan tartsák a helyén. Ha ez nem szűnik meg, akkor keresse fel fogorvosát. Nem szokatlan, hogy ilyenkor irritáció léphet fel, fájhat és a fogsor finomhangolására van szükség.

 • Mennyibe kerül a fogsor?

  A MindentMent-nél kedvező árakkal találkozhat, amir árgaranciát is vállalunk! Ha eljön hozzánk egy ingyenes konzultációra, elkészítjük előzetes javaslatunkat és árajánlatunkat.

  Ez semmilyen kötelezettséggel nem ját az Ön részéről és teljesen ingyenes.

  < Itt kérheti javaslatunkat >

 • Mennyi idő megszokni a protézist?

  Az első néhány hétben furcsa lehet a viselete, úgy érezheti, hogy kényelmetlen vagy nagyobb, de a megszokást követően ez megszűnik.

  Fontos, hogy legyen türelmes és viselje a fogsort a megszokási idő alatt. A fogsor behelyezésének és kivételének helyes technikáját fogorvos kollégánk meg fogja mutatni Önnek. A részleges fogsornak viszonylag könnyen illeszkednie kell a helyére – soha ne erőltesse, és ne próbálja a helyére tenni harapással. A kapcsokat nem szabad hajlítani, igazítani.

 • Nehéz lesz enni a részleges fogsorral?

  A részleges fogsor lényege, hogy pótolja a hiányzó fogakat és a rágás kényelmes, az étkezés pedig élmény legyen.

  Az étkezést kezdetben puha dolgokkal kezdje és ossza el a szájban mindkét oldal között egyenletesen. Kerülje a ragadós és kemény élelmiszereket.

 • A fogsortól változik a beszédem?

  Nehéz magabiztosan, szépen beszélni, ha az embernek hiányoznak fogai. Ezen segít a részleges fogsor, mert visszakapja fogait, amivel a hangképzés is könnyebb lesz.

  Ha úgy érzi, hogy nehéz kimondani bizonyos szavakat, hangos olvasással szokták gyakorolni. Idővel megszokja az új fogakat és jobban fog tudni beszélni velük.

 • Mit jelent a fix, rögzített műfogsor?

  A fix, rögzített fogsor egy olyan kivehető műfogsor, melyet implantátumokkal rögzítünk, hogy a lehető legstabilabb legyen, és ne mozdulhasson el.

  A fogsort általában alul két - felül 4 implantátummal rögzítjük. Ezekhez kapcsolódik a fogsor patentszerűen. A fogsort nem kell mindig kivenni, csak a tisztítások alkalmával.

 • Mi a különbség a normál és a fix, rögzített fogsor között?

  A normál műfogsort a természetes vákuum, tapadás tartja a helyén, mint egy tapadókorongot. A rögzített fogsort implantátumokkal biztosítjuk, rögzítjük az állcsonthoz.

 • Mik az előnyei a fix, rögzített fogsornak?

  Az implantátummal rögzített fogsor egyik legnagyobb előnye, hogy patkó alakú és nincs szájpadlás része, ami kényelmesebb, javítja az ízlelést és könnyebb megszokni.

  Továbbá az implantátumok garantálják, hogy a fogsor ne mozdulhasson ki, így elkerülhetők a kellemetlen helyzetek, magabiztossá teszik az étkezést és a mosolyokat.

 • Kinek lehet implantátumokkal rögzített fogsora?

  Az implantátumokat az állcsontba ültetjük, ezért fontos a csont állapota és mennyisége a kezelés szempontjából. Szerencsére 98%-ban meg tudjuk oldani, hogy az implantátumok stabilan illeszthetők legyenek.

 • Mennyibe kerül a fix, implantátummal rögzített fogsor?

  Általában az alsó fogsor esetében 2 db – a felső fogsor esetében pedig 4 db implantátum szükséges.

  Kérje személyes konzultációnkat és elkészítjük javaslatunkat és árajánlatunkat. Ez semmilyen kötelezettséggel nem ját az Ön részéről.

  < Itt kérheti javaslatunkat >

 • Honnan tudom, hogy a jelenlegi fogsorom nem illeszkedik jól?

  Vannak nyilvánvaló tünetek, kellemetlen érzés az arcon és az ínyen, vagy ha a fogsor elmozdul beszéd vagy étkezés során.

  Ha az íny fáj, feltöri a fogsor, vagy fekélyek jelentkeznek. Sok esetben nem is sejtik, hogy a gyomorpanaszok hátterében a nem megfelelő fogsor is állhat.  A rosszul illeszkedő fogsorral az élelmiszereket nem tudja megfelelően megrágni, ami hasfájást, puffadást, emésztési zavarokat okozhat.