megoszt

Fogkő-eltávolítás

 • Mi a fogkő?

  Az íny felett elhelyezkedő fogkő sárgás színű, eredetét tekintve elmeszesedett lepedék, legnagyobb részben szervetlen kalcium- és foszfátkristályok alkotják.

  A kristályszerkezet miatt felszíne érdes, amely kedvez a baktériumok megtapadásának, ezáltal a gyulladás kialakulásának. A fogkő a baktériumok Grand Canyon-ja, számos hasadéka és felszíni egyenetlensége kiváló körülményeket teremt a gyors szaporodáshoz.

  Bárhol ahol a lepedéket nem sikerül eltávolítani, a réteg tovább növekszik és kialakul a fogkő. A lerakódott fogkő ínygyulladást okozhat és fogágybetegségek kialakulásához, a fogak korai levesztéséhez vezethet. Ezért fontos odafigyelni és rendszeresen ellenőriztetni.

 • Milyen időközönként kell a fogkövet eltávolítani?

  Ez változó, mert mindenkinek mások az adottságai, de általánosan legalább félévente ellenőriztetni kell szakemberrel.

 • Mennyibe kerül a fogkő-eltávolítás?

  A MindentMent rendelőkben kedvező áron kapod meg a legmodernebb, fájdalommentes ultrahangos fogkő-eltávolítási kezelést, dentálhigiéniai csomagunkat.

 • Otthon is el tudom távolítani a fogkövet?

  A fogkövet már nem lehet házilagos módszerekkel eltávolítani. Ne próbáld meg otthon magadnak eltávolítani, kaparni, mert kárt okozhatsz a fogzománcban.

  Bízd szakemberre, specialistáink ultrahangos készülékkel teljesen fájdalommentesen eltávolítják a fogkövet és polírozzák a fog felületét.

 • Hogyan távolítják el a fogkövet?

  A fogkövet ultrahangos készülékkel, teljesen fájdalommentesen távolítjuk el. A készülék feje 27.000-37.000 Hz frekvenciájú rezgéssel észrevétlenül leválasztja a fogkövet a fogfelszínről.

  A frekvencia hatására képződő légbuborékok széttörik azt a fogkövet is, amit már hagyományos módszerekkel nem lehet eltávolítani. Ezzel az eljárással sem a fogzománc, sem a fogíny nem sérül meg. Végül puha polírozó kefével polírozzuk a fogakat, amitől csillogóan simává válik a felületük, így később a szennyeződések és a fogkő is nehezebben tapadnak meg rajtuk.
  Az így kialakított egészséges állapot rendszeres és helyes fogmosási technikával hosszú időn át fenntartható.

 • Fájdalmas a fogkő eltávolítása?

  A fogkő eltávolítását specialistáink modern ultrahangos készülékkel, teljesen fájdalommentesen végzik el.

 • A fogkő eltávolítás fehéríti a fogakat?

  Igen, mivel a fogkő - és ez által a kisebb felületi elszíneződések – is eltávolításra kerülnek, illetve polírozzuk is a fogakat.

  Fehérebbek, szebbek és egészségesebbek lesznek. Ha a kiegészítő sópolírozást is kéred a kezelés mellé a hagyományos polírozás helyett, még szebb, fehérebb hatás érhető el.

 • Honnan tudom, hogy van fogkövem?

  Ha megnézed a tükörben az alsó fogíved belső felét és ott sárgás, vagy barna elszíneződést látsz a fog nyakánál, fogak között vagy máshol, akkor biztosan van fogköved.

  Ha azt érzékeled, hogy leheleted nem makulátlan, vagy vérzik a fogad fogmosáskor, esetleg spontán vérzik, sok esetben ezeknek a hátterében is a fogkő állhat. Ha sok fogköved van, akkor előfordulhat, hogy kis fehér darabkák esnek le, azt hiheted, hogy valamelyik fogadból törtek le kicsi darabok, de valójában az is lehet, hogy a fogkő töredezik és esik le. A fogkő megbújhat olyan helyeken, ahol nem is látható első ránézésre. A fogkő tartós jelenléte ínygyulladást, vérzést és a fogak korai elvesztését okozhatja, ezért érdemes szakemberhez fordulnod és rendszeresen ellenőriztetni.

 • Fogkő-eltávolítás után érzékenyek lehetnek a fogaim?

  Ritka, de néhány esetben előfordulhat, hogy érzékenység lép fel a kezelést követően. Ez nem jelentős és néhány nap alatt elmúlik.

  Leginkább akkor fordulhat elő, ha a fogkő huzamosabb ideig nem lett eltávolítva és ettől a fogíny visszahúzódott a fognyaknál. Ha az érzékenység nem szűnik meg 2 nap alatt, akkor fluoridos kezelést alkalmazunk.

 • Fogkő-eltávolításkor megsérülhet a fogzománc?

  A specialistáink által alkalmazott ultrahangos technológiával soha!

 • Kaparással távolítják el a fogkövet?

  Nem! Ez már a múlté. Bár vannak helyek, ahol még nem alkalmaznak modern technológiákat, a MindentMent-nél specialistáink Hi-tech ultrahangos készülékkel távolítják el a fogkövet, így a fog és a fogzománc nem sérülhet meg és teljesen fájdalommentes az eljárás.

 • Mit jelent a sópolírozás?

  A sópolírozás vagy homokfúvásként is ismert eljárás, a fogkő-eltávolítás után alkalmazott hagyományos polírozáshoz képest, 2-szer simább, tisztább, tükörfelületet hoz létre, melyen az újabb lerakódások is nehezebben tapadnak meg.

  Az Airflow-val, sópolírozással olyan területek, fogközök is könnyen elérhetővé és gyönyörű tisztává varázsolhatóak, melyek a hagyományos módszerrel csak nehezebben hozzáférhetőek.
  Az Airflow tökéletes tisztaságot biztosít, hatékonyan eltávolítja a színes ételek, italok, illetve cigarettázás okozta elszíneződéseket, így kíméletes fogfehérítőként is alkalmazzuk. Ettől a fogaid sokkal tisztábbak, fehérebbek, egészségesebbek lesznek és a leheleted is határozottan üdévé válik.

 • Hogyan polírozzák a fogakat?

  Általában a fogakat egy puha kefe és egy speciális paszta segítségével kíméletesen polírozzuk, amitől a felület nagyon széppé és simává válik.

  Egyre több páciensünk választja a modern sópolírozási technológiánkat, mellyel olyan területek, fogközök is elérhetővé válnak, ahová a hagyományos kefével nem lehet eljutni. A sópolírozás vagy más néven Airflow tökéletes tisztaságot biztosít, hatékonyan eltávolítja a színes ételek, italok, illetve cigarettázás okozta elszíneződéseket, így kíméletes fogfehérítőként is alkalmazzuk. Ettől a fogaid sokkal tisztábbak, fehérebbek, egészségesebbek lesznek és a leheleted is határozottan üdévé válik.

  < Nézd meg videónkat ezen az oldalon! >

 • Miért veszélyes a fogkő?

  A fog- és gyökérfelszínen lerakódott ételmaradékok, bakteriális lepedék, elszíneződések és fogkő - ínygyulladást és fogágy betegségeket okozhatnak és akár a fogak meglazulásához és korai elvesztéséhez is vezethetnek.

  Néha vérzik a fogad fogmosáskor?
  Ez gyakori tünete a fogkő okozta fogágybetegségnek. Előzd meg a nagyobb bajt, és a fogkő-eltávolítás mellett, a fogágybetegséget is kezeltesd időben.

 • A rossz lehelet a fogkőtől van?

  A rossz lehelet egyik gyakori okozója a fogkő. A fogmosás legnagyobb fanatikusai – akik naponta többször is fogat mosnak – sem kerülhetik el, hogy a szájüregükben baktériumok legyenek, a jelenlétük ugyanis a testműködés természetes velejárója.

  Nem is indokolt a teljes kiirtásuk, hiszen szükségünk van rájuk az ételek lebontásához.
  Azonban ezekből a hasznos szájbaktériumokból a fehérjével és az ételmaradékkal együtt egy vékony lepedékréteg, ún. plakk képződik, ami beborítja a fogakat. A plakknak elég 26 óra, hogy megkeményedjen, és később fogkővé alakuljon, amit házi módszerekkel már nem lehet eltávolítani!
  Az ultrahangos fogkő-eltávolítási, fogkozmetikai kezeléssel eltávolítjuk a fogkövet, megtisztítjuk a fogakat és a kellemetlen lehelet egy csapásra megszűnik.

 • Hogyan tudom megnézni, hogy van-e fogkövem?

  Ha megnézed a tükörben az alsó fogíved belső felét és ott sárgás, vagy barna elszíneződést látsz a fog nyakánál, fogak között vagy máshol, akkor biztosan van fogköved.

  Ha azt érzékeled, hogy leheleted nem makulátlan, vagy vérzik a fogad fogmosáskor, esetleg spontán vérzik, sok esetben ezeknek a hátterében is a fogkő állhat.
  A fogkő nem mindig van látható helyen, javasoljuk, hogy fordulj szakemberhez és ellenőriztesd rendszeresen.

 • Milyen időközönként menjek el kontrollra?

  Legalább félévente érdemes eljönni ingyenes fogkő kontroll vizsgálatunkra, hogy ellenőrizzük minden rendben van-e a fogaiddal. Ez teljesen ingyenes és nem jár semmilyen kötelezettséggel.

 • Miért a MindentMent-hez menjek fogkő-eltávolításra?

  A MindentMent jelentős tapasztalattal rendelkezik a dentálhigiéniai, fogkő-eltávolítási kezelések területén. Több esetben más orvosok is hozzánk irányítják a pácienseket, ha ilyen kezelésre van szükség.

  Dentálhigiénikus specialistáink a szakma legjobbjai közé tartoznak. A rendelő modern ultrahangos készülékkel van felszerelve, ami teljesen fájdalommentes kezelést tesz lehetővé. Pácienseinknek ingyenes kontrollt és ingyenes szájápolási tanácsadást biztosítunk.

 • Érdemes ketten jönnünk a fogkő-eltávolításra?

  Igen. Hozd el barátaidat, párodat is és vegyétek igénybe páros kedvezményünket, így további több ezer forintot takaríthattok meg.
  < Nézd meg itt! >

 • A fogínyvérzés fogkőre utal?

  A fogínyvérzés gyakori tünete a fogkő okozta fogágybetegségnek. Bár eleinte nem tűnik komoly problémának, mégis akár a fogak korai elvesztéséhez is vezethet. Előzd meg a nagyobb bajt, és a fogkő-eltávolítás mellett, a fogágybetegséget is kezeltesd időben.

  < Jelentkezz be itt! >