Tökéletesen élethű fogpótlás a fogkorona

Tökéletesen élethű fogpótlás a fogkorona

A mosolyunk a megjelenésünk egyik legfontosabb eleme. Minden ember egészséges, ápolt és esztétikus fogazatra vágyik, és ez szerencsére ma már bárki számára elérhető. A MindentMent Fogászati Rendelők specialistái lézer pontosságú munkával és a legkorszerűbb technikákkal kínálnak kiváló minőségű, megfizethető fogászati szolgáltatásokat. Az élethű és tartós fogpótlási megoldásokkal már több ezer ügyfelünk életét tettük szebbé és könnyebbé. Fő profilunkba tartozik a fogkorona építés, amelyről cikkünkben minden fontos információt elhoztunk, amit tudni érdemes!

Mi az a fogkorona?

A fogkorona a sérült vagy hiányzó fog pótlására szolgáló mesterséges fogmű. A fogászati korona a rágófunkció és az esztétikai látvány visszaállításában egyaránt szerepet játszik. Manapság könnyen el lehet veszni a fogpótlási eljárások és alapanyagok rengetegében. A mi célunk az, hogy pácienseinknek olyan pótlást készítsünk, amely esztétikus, tartós és tökéletesen életszerű. Jól tudjuk, hogy minden fogászati koronának hajszálpontosan kell illeszkednie a fogakhoz, ezért dolgozunk innovatív technológiákkal és maximális odafigyeléssel.

Bizonytalan abban, hogy egyáltalán szüksége van-e fogkorona pótlásra? Nem tudja, hogy mi jelentené az Ön számára az ideális megoldást? Összegyűjtöttük a leghasznosabb tudnivalókat a fogkoronák fajtáiról, alkalmazási módjairól és előnyeiről. Segítünk abban, hogy megértse, hogy mi történik a fogaival!

Milyen esetekben lehet szükség fogkoronára?

Elsőként összefoglaljuk, hogy milyen helyzetekben érdemes a fogpótlás alkalmazásán elgondolkodni. Lássuk, hogy mikor kell fogkorona pótlást igényelnie:

  1. Ha erősen sérült vagy szuvas a foga

    Számos oka lehet annak, amiért a fogunk „elromlik”. Talán húztuk az időt és túl sokat vártunk a kezeléssel, esetleg nem vettük észre a problémát, mert nem jelzett fájdalommal vagy korábban nem a legjobb szakmai kezek közé kerültünk… Bármi miatt is alakult így, a fog helyreállítása és hosszútávú megőrzése céljából érdemes valamely fogkorona fajta mellett letenni a voksunkat, amely nem csak esztétikai szempontból, de funkcionálisan is helyreállítja a fogazatunkat.

  2. Ha régen gyökérkezelték a fogát

    A gyökérkezelt fogak egy idő után gyakran elvesztik a rugalmasságukat, kiszáradnak és törékenyek lesznek. Ez azzal magyarázható, hogy az eljárás során a fogakból az idegek eltávolításra kerülnek, emiatt a fog összetartó ereje csökken, könnyebben reped és törik. A letört fog pedig bosszantó és fájdalmas probléma lehet, amennyiben kezelés nélkül marad. Szerencsére a sérülés ellenére nem kell feltétlenül búcsút mondani a fogunknak. Érdemes fogkorona pótlással borítani ezeket a fogakat, hogy minél tovább meg tudjuk őrizni őket.

  3. Ha foghiánya van

    Előfordulhat, hogy a fogunkat nem lehet megmenteni és az orvos jobbnak látja eltávolítani. Ilyen esetben érdemes minél hamarabb pótolni a foghiányt, hiszen, ha tartósan fennáll ez az állapot, romolhat a rágófunkciónk és megváltozhatnak a rágási szokásaink. Ekkor észrevétlenül is elkezdünk a másik oldalon rágni, amit ezzel túlterhelünk. Emellett emésztési problémáink is adódhatnak abból, ha nem tökéletesen megrágott étel kerül a gyomrunkba. 

    A foghiány esetén a legmodernebb megoldást az implantátum, azaz a műgyökér beültetése és az arra helyezett fogkorona nyújtja.

  4. Ha szépséghibás foga van

    Zavarja, hogy egy szépséghibás foga kilóg a sorból? Akár a színe, a külalakja vagy a sérülése okoz kellemetlenséget, a probléma könnyen orvosolható egy esztétikus fogkoronával. Egy élethű pótlással garantáltan megkülönböztethetetlen lesz a többi, eredeti fogaktól.

  5. Ha instant fogszabályozást keres

    Az esztétikus, fémmentes fogkoronák ideális megoldást kínálnak a kusza fogsorok helyreállításához. A fogak formájának és színének új egységbe foglalásával sokkal szabályosabb és egységesebb mosolyt kaphatunk.

  6. Ha a régi koronáját szeretné lecserélni

    Sajnos nem ritka eset, amikor a korábban feltett korona színe vagy formája miatt elüt a többi fogtól és nem passzol az összképbe. Valószínűleg már eszünkbe is jutott, hogy milyen szívesen megszabadulnánk tőle. Ne felejtsük el, hogy egy harmonikus mosoly létrehozása nem egy összecsapható munka, hanem szó szerint egy alkotás! Az orvosok és a technikusok részéről is maximális odafigyelésre és magasfokú szépérzéke van szükség, hogy a tökéletes – a páciens által elképzelt koronát készítsék el. Válassza Ön is a MindentMent Fogászati Klinika elsőosztályú szolgáltatásait, legyen szó fogpótlásról, fogkő-eltávolításról, fogfehérítésről, fogszabályozásról vagy fogtömésről!

A képen személy, férfi, beltéri láthatóAutomatikusan generált leírás

A porcelán korona, fémkerámia korona – A legnépszerűbb megoldás

A leggyakrabban alkalmazott korona a porcelán, másnéven fémkerámia korona. Nem véletlen, hiszen megbízható, szinte teljesen tökéletes végeredményt biztosít viselőjének és az ára is kedvező. A porcelán korona rendelkezik egy nikkelmentes antiallergén fémvázzal, ami a stabilitást adja, majd erre kerül rá a porcelánleplező réteg, amely a részletgazdag kialakításnak köszönhetően fantasztikusan élethűen néz ki. A porcelán korona többféleképp támogatja a fogunkat: megvédi az esetleges törésektől és a színét is megőrzi. 

Alkalmazása

A készítés a következőképpen történik: kúpszerűen előkészítjük a fogat, lenyomatot veszünk, amely alapján a fogtechnikai labor elkészíti a pótlást. A korona sapkaszerűen beborítja az előkészített fogat, ami ez által teljesen megújul és restaurálja a fog eredeti formáját.

A cirkónium korona előnyei

A cirkónium korona napjaink egyik legesztétikusabb és legmodernebb fogpótló anyaga. Sikerének titka, hogy ultrapontosan illeszkedik, légmentesen zár és teljesen élethű hatást kelt. Mindeközben megőrzi az alatta lévő fog épségét és védi is azt. Sokak azért választják ezt a koronát, mert allergiások valamilyen fémre, a cirkon pedig teljesen fémmentes.

Alkalmazása

Olyan esetekben alkalmazzuk a cirkónium koronát, amikor a fog koronája nagymértékben károsodott, vagy már töméssel nem helyrehozható. Ehhez kúpszerűen előkészítjük a fogat, lenyomatot veszünk, amely alapján a fogtechnikai laboratóriumban elkészül a cirkon korona. Az elkészült fogmű sapkaszerűen beborítja az előkészített fogat. A cirkon korona megvédi a fogat a töréstől, megőrzi a színét és tartós megoldást biztosít.

A végleges fogpótlás elkészülte előtt a pácienseinknek minden kezelés után ideiglenes fogpótlást biztosítunk, ami megvédi a fogat és megakadályozza a környező fogak elmozdulását, a végleges pótlás elkészüléséig, valamint diszkréten megszünteti a foghiány látványát.

Mitől lesz tökéletesen élethű a fogpótlás?

A titok a precíz tervezésben, kivitelezésben, a tartós anyagok felhasználásában és a fogorvos specialisták maximális odafigyelésében rejlik. Senki sem szeretné, ha a fogpótlása természetellenes hatású lenne, mitöbb, kitűnne a saját fogai közül. A MindentMent szakembereinek célja, hogy ne csak a páciensek rágófunkcióit állítsák vissza, hanem a lehető legtökéletesebb esztétikai hatást is elérjék. Mi olyan fogpótlásokat készítünk, amelyek teljes mértékben utánozzák az eredeti fogak megjelenését, mindeközben pedig semmilyen nyoma nem látható beavatkozásnak.

A fogászati hidak – Mire használják őket?

A hiányzó fogak pótlásának egyik kiváló módja, ha rögzített hidat alkalmazunk. A híd egy vagy több fog hiányát szünteti meg úgy, hogy a pótlás fixen kapcsolódik a meglévő fogakhoz vagy akár implantátumokhoz.

A meglévő fogak és a rájuk kerülő koronák a híd pillérei, melyek a teljes hidat, és a hiányok pótlására szolgáló hídtagokat tartják. Ezek a különösen esztétikus pótlások porcelánleplezésűek, nagyon tartósak és olyan természetes kinézetűek, mint a saját, eredeti fogak.

Most lássuk, hogy melyek a fogászati hidak legnagyobb előnyei:

  • Kitöltik a foghiány miatt keletkezett teret,
  • helyreállítják az arc formáját,
  • megakadályozzák a meglévő fogak elmozdulását és kilazulását, a fogsor torzulását,
  • visszaállítják a rágást és a megfelelő beszédképességet,
  • újra szép, szabályos mosolyt biztosítanak,
  • implantátummal kiegészítve kiválthatják a kivehető részleges fogsort, egy állandó, fix fogászati készülékkel.

A régi fogkorona ellenőrzése – Miért szükséges?

A régebbi időkben nem álltak rendelkezésre olyan jó minőségi anyagok és innovatív technológiák, mint napjainkban. Éppen ezért sokaknak meggyűlik a bajuk a régen készített, nem jól illesztett koronákkal, ami alatt a fog is károsodott. A régi pótlás tartalmazhat olyan fémeket, amik allergiát okozhatnak, ezért ezeket is érdemes megnézni. Az allergia jellemzően bőrelváltozásokat, hajhullást, gyulladásokat eredményezhet. Igény esetén elvégezzük az allergia vizsgálatot és pótlásokat, koronákat készítünk, melyek nyomokban sem tartalmazzák az Ön számára problémát okozó anyagokat, így nem kell tartania az esetleges kellemetlenségektől!

A képen személy, nő, beltéri láthatóAutomatikusan generált leírás

Ha úgy hozza az élet, hogy pótolni kell a fogait, az nem feltétlenül az Ön hibája. A probléma kialakulásában sok tényező játszhat szerepet: a genetika, egy baleset, egy korábban rosszul sikerült fogorvosi beavatkozás vagy számos más eset. Fontos tisztázni, hogy nem az ápolatlanság jele a foghiány. Ám a fogazat és az egészséges mosoly nem csak a külsőnket határozza meg, hanem az önbecsülésünket és magabiztosságunkat is. Ezért, ha elégedetlenek vagyunk a fogsorunkkal, ha szégyelljük, rendkívül kellemetlenül érezhetjük magunkat a mindennapokban.

Egykoron jellemző volt az, hogy az ember titkolta, ha fogpótlásra “szorult”. Szerencsére ez a helyzet már rég a múlté. Napjainkban a modern fogorvoslás bárki számára lehetővé teszi, hogy olyan innovatív fogpótlást alkalmazzon, amely teljes mértékben olyan, mint az eredeti fogai. Sőt, még szebb is!

Miért érdemes a MindentMent csapatát választani?

A MindentMent Fogászati Klinika a fájdalommentes fogászati kezelések szakértője, legyen szó bármilyen jellegű beavatkozásról, fogpótlásról, fogkő-eltávolításról, fogfehérítésről, fogtömésről vagy fogszabályozásról. A MindentMent specialistái 20 év szakmai tapasztalattal rendelkeznek a fogászat minden területén. Több ezer ügyfelünknek kedvező áron, árgaranciával kínáljuk szolgáltatásainkat. Budapesten már 7 helyszínen elérhető rendelőinkben a legújabb technológiákat alkalmazzuk, mindezt barátságos és tiszta környezetben, kiemelt figyelmet fordítva a pácienseink igényeire.

Ne féljen többé a fogorvostól! Csatlakozzon a programunkhoz!

Számos kutatás számol be arról, hogy a lakosság 30-40%-a szorong a fogorvosnál. Onnantól válik ez nagyobb problémává, amikor olyannyira elhatalmasodik rajtunk, hogy inkább messziről elkerüljük a fogorvosi rendelőket, mintsem, hogy a szükséges beavatkozásnak alávetnénk magunkat. Sajnos a félelmeink fájó blokkokat okoznak, ami az élet megannyi terén visszatart minket.

A MindentMent közel 20 éves tapasztalata azt tükrözi, hogy az embereket az életben leginkább a saját félelmük korlátozza. Pont így van ez a fogászatban is. A rendelőinkben számtalanszor láttuk, hogy milyen az, amikor valaki a saját félelme gátol meg abban, hogy teljes életet éljen. 

Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a fogászati félelemkezelésre az egészségügyi szakpszichológus kollégáinkkal karöltve. Így Magyarországon elsők közt dolgoztunk ki egy olyan fogászati félelem feloldó programot, ami kézzel fogható segítséget jelent a pácienseink számára. Azok a páciensek, akik jelentkeztek a programba, kivétel nélkül arról számoltak be, hogy a félelem okozta stresszszintjük érezhetően csökkent, sőt sokaknál a fogászati kezelést követően teljesen megszűnt. A módszert MindentMent 3F-nek neveztük el, a fogászati félelem feloldása rövidítéseként. Ismerje meg programunkat és szolgáltatásainkat!