Professzionális fogfehérítés a gyönyörű mosolyért

Professzionális fogfehérítés a gyönyörű mosolyért

A fogfehérítés során a fogak eredeti, fehér színének visszaállítása vagy annál világosabbá tétele a cél. Életünk során számos külső hatás éri a fogazatunkat, amelyek elszíneződést okoznak. Ilyenek a különböző ételszínezékek, a dohányzás, a kávézás, a nagymértékű bor- vagy teafogyasztás, sőt, az életkorunk előrehaladtával természetes módon sötétebbé, kopottabbá válnak a fogaink. Mindemellett a roppant káros fogkő is elszínezi fogainkat, de akár egyes gyógyszerek szedésének következményeképpen is veszíthetünk fogaink fehérségéből. Napjainkban már többféle fogfehérítési módszer érhető el, annyiban közösek az eljárások, hogy minden esetben a fogak felületére valamilyen zselészerű anyag kerül, majd az abból felszabaduló aktív oxigénionok hatására világosodik ki a fog. A rendelői fogfehérítés teljes mértékben biztonságos kezelés, amely nem károsítja a fogzománcot, ha szakszerűen végzik el a kezelést.

A ClearWhite Oxygen fogfehérítés

A MindentMent Fogászati Rendelők kiváló szolgáltatása ellenállhatatlan mosolyt és vakítóan fehér fogakat varázsol pácienseinek. A peroxidmentes ClearWhite Oxygen fogászati eljárás az aktív oxigén erejével tisztítja meg és teszi sokkal fehérebbé a fogak felszínét. A kezelés rendkívül hatékony, mert egy speciális LED lámpa aktiválja a hatóanyagot, ezáltal pedig egyetlen kezelés akár 6-7 fokozattal fehérítheti a fogakat. Nem kell aggódnia, hiszen sem a fogai, sem az ínye nem sérül. Az eljárásnak nincsenek mellékhatásai, nincs utóérzékenység, sem karcolás vagy irritáció.

Összegyűjtöttük a kezelés lépéseit pontról pontra:

  1. A fog felszínének polírozása és előkészítése
    Egy speciális polírozó paszta és kefe segítségével megtisztítjuk a felületet, hogy a fogfehérítés teljes mértékben és egyenletesen hasson. Ezt követően a felületre egyenletesen felvisszük a peroxidmentes fogfehérítő gélt.
  2. A LED lámpás fogfehérítés az aktív oxigén erejével
    A gélt egy nagy frekvenciájú, különleges LED lámpával világítjuk meg. Ennek hatására oxigén szabadul fel, ami következtében feloldódik a lerakódott elszíneződés.
  3. A 3x-os hatás
    A fenti kezelést még 2x megismételjük. Ezért egy alkalommal 3x-os hatást várhat, így elképesztő módon, akár 6-7 árnyalattal fehérebbek lehetnek a fogai.

Teljesen biztonságos

A hagyományos fogfehérítéssel ellentétben, a MindentMent specialistái nem használnak peroxidot, így nem sérül sem a fogzománc, sem a fogíny.

A kezelés hossza kb. 45 perc

A kezelés egyetlen alkalommal, csupán 45 perc alatt elvégezhető.

Teljesen fájdalommentes, mint minden kezelésünk!

A fájdalommentes fogászati kezelés és semmilyen kellemetlenséggel nem jár.

A fogfehérítés eljárása a természetes fogazat színének visszaállítását, valamint a külső anyagok által okozott foltok tisztázását jelenti. A fogfehérítés eredménye akár fél évig is kitarthat, ha megfogadjuk a szakemberek tanácsait, például a megfelelő szájhigiénia fenntartását. A fogfehérítés fél évente megismételhető.

Érdekesség, hogy az amerikai Stanford Egyetem kutatói megállapították, hogy átlagosan 5 másodperc alatt dönti el az ember, hogy a másik személy szimpatikus-e neki vagy sem. A különféle ételszínezékektől, a kávétól, a teától vagy a dohányzástól elszíneződött fogak sokat ronthatnak az első benyomáson, például egy fontos helyzetben. Ilyen esetben már az alapos fogmosással sem javíthatunk a fogaink állapotán, ezért az elszíneződést fogfehérítés specialistával ajánlott visszafordíttatni!

Akár állásinterjúról, egy randevúról vagy egy egyszerű munkahelyi megbeszélésről van szó, az első benyomást óriási mértékben javítja a csillogó fehér mosoly. Jöjjön el fogfehérítési specialistánkhoz és vegye igénybe fájdalommentes kezelésünket!

Az interneten terjedő házilagos megoldások sokszor többet ártanak, mint amennyi hasznuk van a valódi változást a szakszerűen elvégzett, fogorvosi fogfehérítés hozza.

De miért színeződnek el a fogak?

  1. Genetikai tényező: A fogaink színe, a fogzománcunk vastagsága, a fogaink alakja genetikailag kódolva van bennünk, de rendelői fogfehérítéssel hatékonyan világosíthatunk a fogainkon.
  2. Nem megfelelő szájhigiénia vagy fogkő: A kielégítő fogápolási szokások betartása nélkül a baktériumok elszaporodnak a szánkban és kialakul a fogkő, amely a fogak elszíneződését okozza, valamint további egészségügyi kockázatot jelent a szervezetre nézve.
  3. Étkezés és italfogyasztás: Gyakran az elfogyasztott ételekben és italokban található pigmentanyagok lerakódása eredményezi az elszíneződést. Főként a kávé, tea, vörösbor, szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek, az erőteljes színű répa, a bogyós gyümölcsök, a cékla, a pirospaprika fogyasztása után jelenik meg észrevehető elszíneződés a fogzománcunkon. A savas ételek és italok, mint a citrusfélék vagy szénsavas üdítők a fogzománc kopását is eredményezhetik, amitől a fog egyre inkább áttetszővé válik és sárgás színűvé válik.
  4. Dohányzás: A cigarettában található nikotin sárgásbarnás lerakódást hoz létre a fogfelszínen. Ha hosszú ideig elhanyagoljuk fogainkat, beivódhat a fog szerkezetébe és belső elszíneződéshez is vezethet.
  5. Gyógyszerek szedése: Egyes gyógyszerek a fogakon sötétszürke vagy barna csíkokat, szürkülést hozhatnak létre.
  6. Fluor hiánya vagy túladagolása: A fluor hiánya gyerekeknél fogszuvasodáshoz vezethet, túlzott fogyasztása is káros lehet, fluorózist okoz, amitől a fogzománcon fehér foltok keletkeznek.
  7. Elhalt és gyökérkezelt fog: Az elhalt és gyökérkezelt fog élettelenné válik, emiatt szürkés színt vesz fel. Az is előfordulhat, hogy a gyökértömő anyagból kioldódnak a festékanyagok és azok színezik el a fogat.
  8. Életkor: Az életkor előrehaladtával fogunk sötétedni kezd, hiszen egyre több lerakódás halmozódik fel a zománcban, ezért a fog veszít a fényéből és fehérségéből. Idővel a sárgás árnyalat egyre inkább barnásba fordul át.

A leggyakoribb tévhit: A fogfehérítés roncsolja a fogzománcot?

A laikus „hozzáértők” tábora gyakran hiúságnak titulálja a fogfehérítést. „Képes vagy roncsolni és tönkre tenni a fogaidat azért, hogy fehérebbek legyenek?” – Hangozhat el a kérdés. Ám ez egyáltalán nem tükrözi a valóságot, legalábbis nem a professzionális, specialisták által végzett fogfehérítésre vonatkozik. A speciális LED lámpa hatására lebomló fehérítő gél által felszabaduló oxigén nem roncsolja a fogakat. Ehhez fontos hozzátenni, hogy a legmegbízhatóbb és legtartósabb eredményt napjainkig a fogorvosi székben elvégzett fogfehérítő eljárások jelentik, nem pedig az amatőr, otthoni próbálkozások.

Az esztétikai fogászat sajátossága

Mint ahogyan kozmetikusnál vagy manikűrösnél sem egyetlen alkalommal fordulunk meg azzal a céllal, hogy egy életre letudjuk a kozmetikai kezeléseket, így a fogfehérítésnél is figyelembe kell venni az idő múlását, meg persze az egyéni személyes eltéréseket is. Míg valakinél egy eljárás gyorsabb, látványosabb vagy hatásosabb lehet, másnál kevésbé. A beavatkozás sikeressége több tényezőtől függ. Például a hatóanyagtól, a fogfehérítés időtartamától, de a fogak zománcának minőségétől, anatómiától is. Természetesen gondos odafigyelés mellett szerencsés esetben hosszabb ideig megőrizheti a fogai fehérségét speciális, fogfehérítés után ajánlott fogkrémekkel és szájhigiéniával.

Az egészséges és ragyogóan fehér fogsor megőrzésének egyik legegyszerűbb módja, ha elkerüljük a színező hatású ételek és italok fogyasztását. Ám, ha nehezen mond le a kedvenc kávéjáról, egy jó fekete teáról, egy ízletes étel mellett elfogyasztott vörösborról vagy egy frissítő üdítőről, elképzelhető, hogy a fogfehérítést időközönként meg kell ismételni.

Mi az a peroxid, és milyen káros hatásai vannak a fogfehérítés során?

A hidrogén-peroxid tartalmú fogfehérítő rendszerek magas koncentrációjú változata vagy gyakori használata sok esetben károsíthatja a fog anyagát és az ínyt. A MindentMent rendelő által alkalmazott ClearWhite Oxygen innovatív technológiája viszont egy biztonságos alternatíva a fogfehérítéshez, hiszen nem tartalmaz hidrogén-peroxidot és egyáltalán nem károsítja a fogakat. Teljesen fájdalommentes, mégis nagyon hatékony módszer, amelyet érdemes kipróbálni!

Otthoni fogfehérítési módszerek: Miért nem érdemes otthon kísérletezni?

Az emberek szinte az élet minden területén próbálkoznak olcsó otthoni „barkács megoldásokkal”, hiszen úgy vélik, hogy így egyszerűbben oldhatják meg problémáikat. A fogfehérítés esetén ilyenkor beszerzik az anyagot, és a kezelést maguk végzik el „házilag”. Valóban egyszerűen hangzik, de sajnos többnyire ezek a szerek nem hozzák meg a várt eredményt, és gyakran még egészségügyi kockázatot is rejtenek. Heteken át szenvedhet vele, majd végül megunja az eredménytelenséget, a kísérletezés akár foltos, tönkrement fogfelszínnel végződhet. Esetleg a fogai érzékennyé, az ínye pedig sebessé válhat. Ha nem szeretne foltos fogaktól, sérült, sebes nyálkahártyától szenvedni, akkor nem javasoljuk, hogy otthon csinálja magának.

A citrommal, szódabikarbónával, eperrel és a többi pár száz forintos összetevővel végzett otthoni fogfehérítési módszerek a következő kockázatokat hordozzák magukban:

  • Hossztávú fogérzékenység,
  • A fogzománc visszafordíthatatlan károsodása,
  • Plusz fogászati kezelés szükségessége, ami tulajdonképpen elkerülhető lett volna,
  • Magasabb a fogszuvasodási kockázat,
  • A fogak nehezebben tisztíthatóvá válnak a foltosság miatt,
  • A fogíny irritációja,
  • A fogak áttetszővé válása,
  • Egyenetlen színű fogak.

Mindezek mellett anyagilag sem jár jól, hiszen idővel könnyen lehet, hogy fogászati kezelésre lesz szüksége, ha nem akar a fentiekkel együtt élni. A kérdés teljesen jogosan merül fel: Mindez megéri?

Azt tanácsoljuk, hogy a szép és egészséges mosoly érdekében mindenképp profi specialistát keressen fel! A fogfehérítés és a fogkő-eltávolítás olyan fogászati kezelés, amelyet sikeresen, a fogait megvédve csak a fogászaton, a professzionális szakembertől érhet el. A MindentMent ClearWhite Oxygen fogfehérítési eljárását tapasztalt szakemberek végzik, biztonságosan és hatékonyan.

Fluoridos kezelés a fognyaki érzékenység megszüntetéséhez

A MindentMent profi csapata nem csak fogfehérítést, hanem más, rendkívül hasznos fogászati szolgáltatást is biztosít pácienseinek. Ilyen a fluoridos kezelés is, amely segít megszűntetni az egyik legkellemetlenebb fogászati problémát, a fogérzékenységet.

Bár maga a fogérzékenység nem egy betegség, még is igen zavaró tünetként van jelen számos ember életében. Sokaknak valamilyen külső inger hatására, szűnni nem akaróan fogakba nyilalló fájdalomként jelentkezik. Ilyen például a fogmosás, a hideg-meleg ételek és italok fogyasztása, valamint az édes, sós és savanyú ízek vagy a hideg levegő beszippantása. A fognyaki érzékenység kezelésére érdemes kiemelt figyelmet fordítani, hiszen hosszú távon olyan betegségekhez vezethet, mint a fogszuvasodás vagy az ínygyulladás.

A fluorid nevű anyag a fog kemény szöveteibe épülve erősíti azokat, ezzel pedig csökkenti a fogak érzékenységét és ellenállóbbá is teszi a szuvasodással szemben. Helyi fluoridkezeléssel, ecseteléssel a kezdődő szuvasodási problémák megállíthatók, visszafordíthatók, tovább a fogzománc ellenálló képessége is növelhető.

A jótékony anyag, a fluor szervezetbe juttatására többféle mód van. Természetes úton az étkezéssel, az ivóvízzel, a mindennapi szájápolás kapcsán pedig a fogkrémek, öblögetők használatával juttatunk fluoridot a szervezetbe. De fontos megemlíteni, hogy ezekkel a módszerekkel csak kis mennyiségű fluorid kerül bevitelre.

A fluorid lakkos kezelésünk során helyileg, közvetlenül a fogfelszínre applikáljuk a magas fluoridkoncentrációjú lakkot. Ez a speciális átlátszó lakk, a nagy fluortartalom (22.600 ppm nátrium-fluorid) miatt kereskedelmi forgalomban nem kapható, kizárólag fogorvosi rendelőben lehet felhasználni. A fluoridos kezelés teljes mértékben fájdalommentes, a lakk egy ecset segítségével kerül felvitelre a fog felszínére. Az eljárás kifejezetten ajánlott közvetlenül fogkő- eltávolítás után! A teljes professzionális eljárás igen rövid, mindössze 20 percet vesz igénybe.

+ Ajándékkal is készültünk! Szájápolási tanácsadással segítünk Önnek a helyes szájhigiénia kialakításában és hosszú távú fenntartásában.