Mindent a fogászati implantátum beültetéséről

Mindent a fogászati implantátum beültetéséről

A fog implantátum a foggyökér mesterséges helyettesítése, amelyet a hiányzó fog helyére ültet be a fogorvos és amelyre ráépül a korona, a híd vagy a rögzített műfogsor. A fogászati implantátumot a csontba helyezik, segítségével pedig visszanyerhető a megfelelő rágási képesség, hangképzés és esztétika. Az implantátum használatával visszaállítható fogainak szépsége, funkciója és az Ön magabiztossága is.

Milyen esetben van szükség fogászati implantátum beültetésre?

  • Ha a fogpótláshoz nem szeretné lecsiszoltatni az ép fogait.
  • Ha a kivehető fogsora helyett stabilabb rögzített fix fogsor megoldásra vágyik.
  • Ha vissza szeretné állítani fogai rágófunkcióit, hogy az étkezés ne okozzon több nehézséget.
  • Ha újra élvezni szeretné az egészséges, teljes fogazat nyújtotta előnyöket.

Milyen kockázatokkal járhat, ha nem kerül sor fogbeültetésre?

A hiányzó fogazat nem csupán esztétikai probléma, hanem az egész szervezetre kiható egészségügyi kockázat. A fogak pótlásának hiányában az elváltozások először a szájüregben alakulnak ki, de idővel ezek súlyosbodhatnak és akár gócot alakíthatnak ki a szervezetben. Lássuk, hogy melyek is a jellemző elváltozások, amelyek az el nem végzett fogpótlás következtében alakulnak ki:

  • A terhelés hiányában csökken az íny alatti csontállomány, ezért csontsorvadás léphet fel.
  • A tartás hiányában a meglévő fogak deformálódhatnak: eldőlhetnek és arrébb tolódhatnak.
  • Rágóízületi kellemetlenség és fájdalom léphet fel, amiért a rágás csak bizonyos területekre koncentrálódik.
  • A szájüregben kialakuló probléma az egész testre kiható kellemetlenséget okozhat: fejfájás vagy ízületi fájdalom
  • A kiesett, hiányzó fogak miatt az arca beeshet, ami miatt a koránál jóval öregebbnek látszódhat.

A fogászati implantátum részei: az implantátum csavar, az implantátum fej és az erre ráépülő korona vagy más felépítmény

A fogimplantátumok alapvetően három fő részből tevődnek össze. Bár általában a teljes pótlást is így nevezzük, a tényleges fog implantátum alatt csak azt a titán csavart értjük, amely a csontba kerül. Az implantátumok több méretben érhetőek el, mindig az adott esettől függ, hogy éppen melyik biztosítja az ideális megoldást.

A következő alkotóelem az implantátum fej, amely a titán csavar, azaz az implantátum és a korona pótlás közé kerül. Az implantátum fejet egy csavarral rögzítik az implantátumba, a koronát pedig vagy ragasztják, vagy csavarozzák az implantátum fejre.

A harmadik, végső rész a felépítményre kerülő korona. Ezt a pótlást a fogtechnikus ugyanúgy a páciens szájához egyénileg igazítja, ahogyan az a hagyományos, lecsiszolt fogakra készült koronáknál szokott lenni.

A beültetett implantátumokra az önálló koronákon kívül számos egyéb fogpótlás is tervezhető, mint például hidak, illetve teljes kivehető fogpótlás is rögzíthető.

A foghiány és az alacsony önbizalom kapcsolata

Igazán csak azok tudhatják, hogy mennyi kellemetlenség jár a fogvesztés, akik át is estek rajta. Ha elveszíti egy vagy több fogát, az élete is megváltozik. Nem ritka, hogy ilyen esetekben a páciens nem tudja kiélvezni az ételek ízét, fájdalmat és nehézséget okoz neki a rágás, nem képes a felszabadult mosolygásra és nevetésre, szorongással tölti el az ismerkedés vagy egy állásinterjú gondolata, hogy a hiányos fogsora miatt elutasítják… A foghiány egyik kellemetlen következménye a romló önbizalom. Ilyenkor jellemző, hogy inkább kerülni kezdjük a társaságot és a nyilvános helyzeteket, hiszen képtelenek vagyunk oldottan és természetesen viselkedni. Ha pedig mégis emberek közé keveredünk, azt érezzük gyanakvóan, hogy mindenki minket figyel, minket kritizál vagy gúnyol.

kép

A MindentMent csapata immáron 20 éve tapasztalja a konzultációk során, hogy az erős nők és férfiak hogyan roppannak bele a fogaik elvesztésébe. Korábban megingathatatlan önbizalmuk lecsökken, amivel az életminőségük is hanyatlik.

Éppen ezért nem szabad hagyni, hogy fogaink állapota miatt alacsony önbecsülés, félénkség és gátlásosság uralkodjon el rajtunk!

Amikor a páciensek végre szakértő kezekbe kerülnek és az implantátumnak köszönhetően visszanyerik régi mosolyukat, akkor mi nem a „szakmai” munkára vagyunk leginkább büszkék, hanem arra, hogy egy ember visszakap egy fontos részt az életéből, amit korábban a fogaival együtt veszített el. Hiszünk benne, hogy ez számít igazán. Ezért különös figyelmet fordítunk arra, hogy Ön ne csupán megújult mosollyal álljon fel a fogászati székből – hanem egy új, reményteli élettel.

Amikor hiányzik egy foga...

A foghiány nem csupán az önbizalmunkat rombolja, hanem súlyos egészségügyi kockázatot is tartogat. A hiányos fogazat következtében elindul az állkapocs sorvadási folyamata. Az állapot egyik legsúlyosabb, rejtett következménye, hogy a rágás nem veszi igénybe úgy a rágó izmokat és az arcizmot, mint a teljes értékű fogsor. Ezért az alig vagy egyáltalán nem használt rágóizmok, és maga az állkapocs csont is sorvadásnak indul. Ettől öregebbnek tűnhet az arc, hiszen beesettebbé válik és a ráncok is mélyülnek. A fogak és a rágás helyreállításával a sorvadás folyamata megállítható és visszafordítható. A jó hír az, hogy a fogak teljes értékű helyreállításával visszaállhat a rágó izmok és arcizmok használata. A kezelés hatására megáll a sorvadás, megelőzhető az arc túl korai öregedése.

Minőségi implantátumok a MindentMent-nél

Fogászatai rendelőinkben az AlphaBio MultiNeO, Nobel implantátum, a fix, rögzített fogsor és az All-on-4 teljes rögzített fogpótlás kezeléseket veheti igénybe. Válassza Ön is a hatékony és megbízható fogpótlási megoldásokat!

Az Alpha-Bio MultiNeO implantátum: Csúcstechnológia elérhető áron

  • Szinte észrevehetetlen, teljesen természetes hatású fogpótlás
  • A fogbeültetés gyors, komplikáció- és fájdalommentes
  • Fix és végleges megoldás egy életre, élethosszig tartó garancia (gyártói garancia az anyaghibára vonatkozóan)
  • Kényelmes és magabiztos érzés
  • Természetes beépülés, érzés és látvány

Fix, rögzített fogsor Alpha-Bio MultiNeO implantátummal: Ami biztosan a helyén marad

  • Nagyfokú kényelem, megbízható stabilitás és esztétikus megjelenés
  • Mini implantátum helyett, tartós Alpha-Bio Multi-NeO implantátum
  • Élethosszig tartó garancia (gyártói garancia az anyaghibára vonatkozóan)
  • Fájdalommentes kezelés, akár altatásban is kérhető

All-on-4 teljes rögzített fogpótlás: A legprofesszionálisabb fix megoldás teljes foghiánynál

  • A rögzített fogak természetes megjelenést és érzetet biztosítanak, nem mozdulnak el és nem esnek ki a szájból, ezzel nagyfokú magabiztosságot kölcsönöznek
  • Fedetlen a felső szájpadlás rész, amely több íz érzést tesz lehetővé az étkezés során
  • Stabil a harapási erő, így bármilyen típusú élelmiszert meg lehet enni
  • Megszűnik az orcarész beesettsége, ami egyértelműen fiatalabbá varázsolja az arcot
  • Nincs többé fogsorragasztóra szükség
  • Nem kell éjszakára - és máskor sem - kivenni
  • Nem töri fel az ínyt és hányingert sem okoz

kép

Hogyan zajlik pontosan a fogbeültetés? Mi fog történni, mire számítsak?

  1. Konzultáció és tervezés
    Minden esetben egy konzultációs vizsgálat előzi meg a fogbeültetést, panorámaröntgent készítünk és a legtöbb esetben fogászati CT-t is készítünk. A tervezés során a specialistáinkkal felmérjük a pótlandó fogak számát és az elhelyezkedésüket, ez alapján készítjük el a teljes mértékben személyre szabott kezelési tervet.

  2. Az implantátum behelyezése
    Behelyezzük az implantátumot, a foggyökér helyettesítése céljából. A beavatkozás körülbelül 30-40 percet vesz igénybe, és teljesen fájdalommentes.

  3. Gyógyulási szakasz
    Az implantátum behelyezését követően a gyógyulási időszak jön. Ilyenkor hagyjuk, hogy az implantátum rögzüljön az állkapocscsontba. Ez nagyjából 3-4 hónapot vesz igénybe.

  4. Felépítmény készítése és felhelyezése
    Behelyezzük az implantátum fejet, megtörténik az ínyformázás, ezt követően precíziós lenyomatot készítünk és ez alapján 3D technológiával készítjük el személyre szabottan az implantátum-fejre kerülő fogpótlást.

  5. A kezelés hossza, időtartama
    A kezelés egésze - beleértve a harapás finomhangolását, a kontrollokat - általában 5-7 alkalmat foglal magába, a teljes folyamat pedig 4-6 hónapig tart.

Bónusz: Teljesen fájdalommentes a kezelés!

A korszerű eszközeinknek és hatékony érzéstelenítésnek hála, a kezeléseink mind fájdalommentesek, valóban nem fogja érezni!

Nálunk garantált a teljes fájdalommentesség

Úgy véljük, hogy egy empatikus fogorvos nem legyinthet a páciensek félelmeire. Hisszük, hogy a komfortos és bizalomteljes légkör csökkenti a stresszt, főképpen, ha az egy korábbi rossz élményből táplálkozik. Szolgáltatásunk fókuszában a fájdalommentesség áll, olyan korszerű érzéstelenítő módszerekkel dolgozunk, amelyekkel a kezelés teljes fájdalommentességét biztosítjuk.

Mi minden apró részletre ügyelünk!

A kezelés során még érzéstelenítő beadását sem fogja érezni, ugyanis egy speciális zselével kenjük be az ínyét. A helyi érzéstelenítést a hagyományos Lidocainnál egy jóval modernebb, articain hatóanyagot tartalmazó, Ultracain Forte nevű gyógyszerrel végezzük el. Legfőbb előnye, hogy gyorsan hat és nagyon erős a fájdalomcsillapító hatása, amely 2-3 óráig is kitart. Ennek köszönhetően akár több beültetést is el tudunk végezni egyszerre, ha ezt előre megtervezzük.

Amennyiben a csontállománya még nem alkalmas a fogbeültetésre, akkor általában csontpótlásra kerül sor. Megnyugtatjuk ezúton is, hogy ezt is tökéletesen fájdalommentessé tesszük.

Beültetés után a túlzott érzékenységtől vagy fájdalomtól sem kell tartania!

Már a beavatkozás előtt felkeresheti fogorvosát, aki hatékony fájdalomcsillapítót ír fel és jegelést javasol a kezelést követően. Enyhe és átmeneti érzékenység, duzzanat előfordulhat az implantáció után, de ez rendszerint csak 1-2 napig tart, mert a gyógyulási folyamat hamar elkezdődik.

Éber szedáció – Avagy a fogászati kezelések altatásban

Ha nagyobb fogászati vagy szájsebészeti kezelés előtt áll, nyugodtan kérheti az éber szedációt, amely megoldást jelenthet szorongása feloldására. A módszert elsősorban olyan esetekben alkalmazzunk, amikor a páciens valamiért fél, szorong a fogászati kezeléstől, vagy esetleg a szájsebészeti kezelés hosszabb időt vesz igénybe. Az éber szedáció alatt a páciens kellemes, bódult állapotban van, előfordulhat, hogy el is alszik, azonban képes együttműködni az orvossal.

Hogyan működik az éber szedáció?

  • Ha az éber szedáció mellett dönt, a beavatkozás előtt ki kell töltenie egy kérdőívet, amely az általános egészségi állapotát méri fel. A következőkben altatóorvosunkkal konzultál telefonon vagy személyesen, aki az előzetesen kitöltött és elküldött kérdőívet, illetve az esetlegesen elrendelt további vizsgálatok eredményeit áttekinti és megvizsgálja Önt.
  • A szedálásos beavatkozás vérnyomásméréssel, pulzusvizsgálattal kezdődik, majd vénásan adagoljuk a nyugtató hatású gyógyszert. A beavatkozás után, rövid ébredési periódust követően, amikor a páciens már biztonságosan képes közlekedni, sétálni, egy felnőtt kísérővel távozhat otthonába.