Fájdalommentes fogkő-eltávolítás a legmodernebb technikával

Fájdalommentes fogkő-eltávolítás a legmodernebb technikával

A fogkő, latin nevén calculus elmeszesedett lepedék, amely olyannyira kemény és tapadós, hogy fogmosással vagy házi módszerekkel nem lehet eltávolítani a fogakról. Az étkezések során a fogak felszínén egy vékony lepedékréteg (plakk) képződik, amely főként ételmaradékokból, nyálból és különféle kórokozókból tevődik össze. Ez a makacs anyag tökéletes melegágya a baktériumoknak. A fogkő színe az átlátszótól a sárgásig terjed, de nem csupán esztétikai problémát jelent, hanem egyúttal növeli a szájüregi betegségek kockázatát is. Éppen ezért kiemelt figyelmet érdemes fordítani a rendszeres fogorvosi vizitekre és a fogkő szakszerű eltávolítására.

A fogkő számtalan gyakori probléma gyökere

Sokan nem is tudják, hogy a fogkő mennyi kellemetlen szájüregi probléma elsődleges okozója. Többek között fogak sárgás vagy barna elszíneződését eredményezi, amely frusztráló lehet, így elmehet az önbizalmunk a nevetéstől és a mosolygástól, ha társaságba kerülünk.

A rossz lehelet talán mindnyájunk egyik rémálma. Nagyon kellemetlenül érezhetjük magunkat tőle, pláne, ha a fogmosás és a rágózás sem segít rajta. Meglepő lehet, pedig a leggyakoribb okozója a fogkő, ami kitűnő táptalajt nyújt a korokozóknak. Ezek a szájbaktériumok mérgeket és kellemetlen szagokat bocsájtanak ki. A fogkő eltávolításával a rossz lehelet is megszűnik.

A makacsul letapadt fogkő irritálja az ínyt, ezért ínyvérzést, ínygyulladást, de a fogak korai elvesztését is eredményezheti. Ha az íny begyullad, elveszíti egészséges, rózsaszín színét, étkezéskor, fogmosáskor vérezhet és érzékennyé válik. Az íny gyulladása könnyűszerrel terjedhet át a környező szövetekre, így alakul ki a fogágybetegség, amely gyakorta a fogak kilazulásához, kieséséhez vezet.

A fogkő tehát nagyon ártalmas jelenség, számos fogászati betegség és panasz okozója. Minél előbb távolíttatja el a fogairól, annál jobb! Ehhez minden esetben fogászati szakember segítsége szükséges.

Ne feledje el, hogy a fogkőtől házi módszerekkel és fogkrémmel nem lehet megszabadulni! Csak szakember tudja eltávolítani professzionális eszközök segítségével. A MindentMent-nél korszerű, ultrahangos eszközzel végzünk fájdalommentes fogkő-eltávolítást!

Ha alaposabban mosok fogat, le tudom szedni a fogkövemet?

A fogkövet sajnos már nem lehet olyan házilagos módszerekkel, mint a fogmosás eltávolítani. Ne próbálja meg otthon magának lekaparni vagy eltávolítani semmilyen az interneten olvasott módszerrel, mert kárt okozhat a saját fogzománcában! Mindenképp bízza szakemberre ezt a munkát! A specialistáink ultrahangos készülékkel hatékonyan és teljesen fájdalommentesen távolítják el a fogkövét, majd polírozzák a foga felületét, amitől az sokkal egészségesebb, szebb és fehérebb lesz.

Hogyan előzzük meg a fogkő kialakulását?

A fogkő ellen a leghatásosabban úgy tudunk védekezni, ha rendszeresen és gondosan távolítjuk el a fogaink felszínéről a lepedéket. Ezt kizárólag a helyes technikával végzett fogmosással és fogköztisztítással érhetjük el. Naponta kétszer végezzünk alapos, legalább 2 perces fogmosást. A szűkebb fogközöket fogselyemmel, a nagyobb fogközöket pedig fogköztisztító kefével tudjuk megtisztítani. A megfelelő fogápolás elsajátítása egy igazán megtérülő befektetés, hisz így sokáig megőrizhetjük és egészségesnek tudhatjuk fogainkat, végül, de nem utolsósorban pedig bátran mosolyoghatunk! Kérje további tippjeinket az ingyenes szaktanácsadásunkon!

kép

Honnan tudhatom, hogy fogkövem van? Minden esetben látható?

Ha megnézi a tükörben az alsó fogíve belső felét és ott sárgás, barnás elszíneződést lát a fog nyakánál vagy a fogak közötti részen, akkor biztosan van fogköve! Ha azt érzékeli, hogy a lehelete nem makulátlan, vagy vérzik a foga fogmosáskor, esetleg spontán vérzik, sok esetben a hátterében a fogkő áll. Ha nagy mennyiségű fogköve van, akkor az is előfordulhat, hogy kis fehér darabkák esnek le, emiatt azt hiheti, hogy valamelyik fogából törtek le kicsi darabok, de valójában a fogkő töredezik.

Ha nem lát fogkövet a fogain, még nem jelenti azt, hogy nincs is, hiszen esetenként láthatatlan lehet a jelenség. Létezik teljesen fehér színű fogkő is, amit nagyon nehezen lehet észrevenni. Továbbá az íny alatt is történhet a fogkő képződés, ami „kívülről” nem látható és hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a fogaink nem érnek véget az ínyünknél. A fogak hosszan az íny alatt húzódnak és az állkapocs csontállományában kapaszkodnak meg. Az íny alatti részen is keletkezhet fogkő, amely különféle gyulladásos folyamatokat indíthat. 

Általánosságban azt tanácsoljuk, hogy félévente vagy évente akkor is keresse fel a fogászatot, ha nem tapasztal fogkövet a fogain. Nem ritka, hogy a fogbetegségek jelenlétéről fájdalom hiánya miatt nem is tudunk. A fogorvos az alapos vizsgálat során észleli a fogkövet, és szükség esetén eltávolítja azt!

Amikor észreveszi magán, hogy kellemetlen a lehelete, az esetek többségében segít a megfelelő szájhigiéniára való odafigyelés, de az is előfordulhat, hogy ennek ellenére is fennmarad a probléma. Ilyenkor a fogkő és a benne elszaporodó baktériumok okozhatják a tünetet, de a fogkőleszedéssel ez is orvosolható.

Fehérebb, szebb és egészségesebb fogak: Az ultrahangos fogkő-eltávolítás előnyei

Az innovatív kezelés során egy korszerű ultrahangos eszközzel távolítjuk el maradéktalanul a fog felületére tapadt lepedéket, a fogkövet. Az eljárás teljesen fájdalommentes, nem kell tartani az esetleges kellemetlenségektől! MindentMent-nél specialistáink Hi-tech ultrahangos készülékkel távolítják el a fogkövet, így a fog és a fogzománc nem sérülhet meg. A fogkő-eltávolítás után a baktériumok újbóli szaporodásának megelőzése céljából simára polírozzuk a fogfelszínt.

Az eredmény pedig magáért fog beszélni: A lehelete ismét üde lesz, a fogai pedig néhány árnyalatot fehérednek is. Az így kialakult egészséges állapotot hosszú időn át megőrizheti, ha rendszeresen és helyes technikával mos fogat!

Válassza az ultrahangos fogkő-eltávolítást a MindentMent-nél, mert:

  • Az eljárás teljesen fájdalommentes és gyors

A professzionális eszközöknek és a tapasztalt specialistáinknak hála, a kezelés nem jár fájdalommal, amely egyetlen alkalommal, 30 perc alatt elvégezhető.

  • Egészségesen csillogóak, fehérebbek és simábbak lesznek a fogai

A puha kefés polírozásnak köszönhetően a fogai felülete csillogóan simává válik, így később a szennyeződések és a fogkő is nehezebben tapadnak meg rajtuk.

  • Kifejezetten friss lesz a lehelete, vége a kellemetlen szájszagnak

Újból üde lehelettel mosolyoghat a világra!

  • Nem kell többé a fogínyvérzéstől szenvednie, elmúlik a gyulladás, megelőzi a fogágy-betegséget és a fogak kilazulását és korai elvesztését!

A készülék 27.000-37.000 Hz frekvenciájú rezgéssel észrevétlenül leválasztja a fogkövet a fogfelszínről.

kép

Hogyan történik a fogkő-eltávolító kezelés?

A MindentMent specialistái a makacs fogkövet egy ultrahangos készülékkel, teljesen fájdalommentesen távolítják el. A készülék feje 27.000-37.000 Hz frekvenciájú rezgéssel észrevétlenül leválasztja a fogkövet a fogfelszínről. A frekvencia hatására képződő légbuborékok széttörik azt a fogkövet is, amit már hagyományos módszerekkel (mint pl. fogmosás) nem lehet eltávolítani. Ne aggódjon, az ultrahangos eljárással sem a fogzománca, sem a fogínye nem sérül meg. Végül puha polírozó kefével polírozzuk a fogakat, amitől csillogóan simává válik a felületük, így később a szennyeződések és a fogkő is nehezebben tapadnak meg rajtuk. A kialakított egészséges állapot és fehérebb fogsor a rendszeres és helyes fogmosási technikával hosszú időn át fenntartható.

A szolgáltatás a következőket mind magába foglalja: 

  • Alapos állapotfelmérés
  • Konzultáció, a lehetőségek összegyűjtése
  • Fájdalommentes ultrahangos fogkő-eltávolítás
  • A fogak polírozása
  • A fogközök tisztítása
  • Dentálhigiéniai, szájápolási tanácsadás
  • Ingyenes kontroll

A MindentMent-nél nincsenek rejtett költségek és nincs megdöbbenés fizetéskor! Fogászati Klinikán igazán kedvező árakat kínál (melyre árgaranciát is vállalunk), miközben biztos lehet benne, hogy csúcstechnológiával dolgozunk.

Mi történik a fogak polírozása alatt?

A fogakat egy puha kefe és egy speciális paszta segítségével kíméletesen lepolírozzuk, amitől a felület nagyon széppé, simává és csillogóvá válik, a zománc pedig nem sérül. Egyre több páciensünk választja a modern sópolírozási technológiánkat, mellyel olyan területek, fogközök is elérhetővé válnak, ahová a hagyományos kefével nem lehet eljutni. A sópolírozás vagy más néven Airflow technika tökéletes tisztaságot biztosít, hatékonyan eltávolítja a színes ételek, italok, illetve a dohányzás okozta elszíneződéseket, így kíméletes fogfehérítőként is alkalmazzuk. A sópolírozás a hagyományos polírozáshoz képest, 2-szer simább, tisztább, tükörfelületet hoz létre, melyen az újabb lerakódások is nehezebben tapadnak meg. Ettől a fogai sokkal tisztábbak, fehérebbek, egészségesebbek lesznek és a lehelete is határozottan üdévé válik!

A magabiztosság kulcsa a mosolyban rejlik

A fogkőleszedés az egyik legegyszerűbb fogászati beavatkozás és egyben az egyik legfontosabb is. Kiváló befektetés, mert az előnyei mind rövid, mind hosszú távon tapasztalhatóak, hisz nagymértékben hozzájárul a szájhigiénia és a fogak egészségének megőrzéséhez. Arról nem is beszélve, hogy az esztétikus fogazat megléte növeli a magabiztosságot, a kisugárzásunk sokkal harmonikusabb és megnyerőbb lesz.

Azok, akik fogászati problémákkal küzdenek, emiatt gyakran lelki megterhelés alá is kerülnek. Mivel nem elégedettek a megjelenésükkel, visszahúzódóvá és az emberi kapcsolataikban inaktívvá válnak. Szégyellik a fogaik állapotát és emiatt nem mernek nevetni. Talán mindnyájunk jól ismeri azt a helyzetet, amikor nem érezzük magunkat jól a bőrünkben, ez pedig kihat a magabiztosságunktól kezdve az emberi kapcsolatainkig. Rányomja a bélyegét a mindennapjainkra.

A páciensek, akiknek fogai károsodtak, roncsolódtak vagy elszíneződtek, új és esztétikus mosolyra vágynak, amelyet büszkén felvállalhatnak. Azt szeretnék, hogy a fogaik egészségesek és fehérek legyenek, továbbá jó rágófunkciót töltsenek be. Az ápolt fogazat pozitív kisugárzást kölcsönöz, ez pedig mindenkit igazán vonzóvá varázsol.

Válassza a MindentMent csapatát - Minden esetben!

A MindentMent Fogászati Klinika minden fogászat problémára hatékony és fájdalommentes kezelést kínál. Legyen szó fogpótlásról, fogfehérítésről, fogtömésről, fogszabályozásról vagy fogkő-eltávolításról, specialistáink a legkorszerűbb technikával és maximális odafigyeléssel látják el Önt. A MindentMent szakemberei jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek a fogászat minden területén. Célunk, hogy biztosítsuk a lakosság számára a megfizethető fogászati szolgáltatásokat, ezért kedvező áron, árgaranciával kínáljuk azokat. A Budapesten már 7 helyszínen várjuk pácienseinket, barátságos és tiszta környezetben, ügyelve minden felmerülő igényre.