A fogszabályozás láthatatlan előnyei

A fogszabályozás láthatatlan előnyei

A fogszabályozás manapság nagy népszerűségnek örvend mind a fiatalok, mind a felnőttek körében. Azt azonban kevesen tudják, hogy a szabályos fogsornak a látható, esztétikai hatáson kívül még számtalan pozitív hatása van.

Hadd osszunk meg veletek néhányat:

  1. Javított harapás: a szabálytalan, össze-vissza álló fogak evés közben is nehézséget okozhatnak, hiszen körülményessé teszik az ételek megfelelő rágását és lebontását, ami elengedhetetlen az egészséges emésztéséhez.
  2. Az állkapocs megfelelő elhelyezkedése: amennyiben a fogak túl közel (vagy épp túl távol) helyezkednek el egymáshoz képest, illetve az állkapocs nem helyesen áll, kialakulhatnak beszédhibák. Ilyenkor szükség lehet fogszabályozás előtt a szájpadlás terének növelésére, hogy a fogak később könnyebben elférjenek. A szájpadlás térnövelésével könnyebbé válik a légzés is, megszűnhet a horkolás, illetve a fül- és arcüreg problémák is.
  3. Könnyebb fogápolás: amikor a fogak nem megfelelően helyezkednek el, sokkal nehezebb a tisztításuk is, hiszen nem minden részt érünk el fogkefével vagy fogselyemmel. Így könnyebben kialakulhat fogszuvasodás és ínybetegségek is. Egy rendezett fogsort természetesen egyszerűbb megfelelően tisztítani és ápolni.
  4. Több önbizalom: azok az emberek, akik rejtegetik a fogaikat és nem mernek mások előtt mosolyogni, sokkal kevesebb önbizalommal vágnak bele olyan dolgokba, melyek a sikeres, boldog élethez vezetnek.

Ha úgy döntöttél, hogy idén te is belevágsz a fogszabályozásba, keresd fel szakorvosainkat és megnézzük, hogy mi a számodra legideálisabb megoldás.