A fogszabályozás előnyei

A fogszabályozás előnyei

A szabályos és rendezett fogsor nem csupán esztétikai előnyökkel és magabiztos mosollyal jár. Ezen túl számtalan olyan pozitívumot is kínál, amely igazolja a fogszabályozás fontosságát. A kezelés hozzájárul a maradandó fogak megőrzéséhez, a későbbi sebészeti beavatkozások elkerüléséhez, a kiálló elülső fogak miatti sérülés kockázatának csökkentéséhez, az állkapocs ízületeinek megóvásához, a beszédhibák csökkentéséhez és az önbizalom növeléséhez.

Milyen esztétikai hatást érhetünk el a fogszabályozással?

Kétségtelen, hogy vonzó és ápolt megjelenést nyújt a rendezett fogsor. A szabálytalanul álló, vagy éppen megdőlt fogak jelentősen ronthatják a magabiztosságot, ezt sokan megtapasztalhatták már a saját bőrükön is. Ilyenkor az érintettek nem mernek önfeledten mosolyogni és nevetni, ez pedig hatással lehet a társas kapcsolatok alakulására, amely az önértékelésünkre is rányomhatja a bélyegét.

Ám, a szabályos és szép mosoly nem minden, amelyet a szakszerű fogszabályozás adhat nekünk. A beavatkozás javítja a fogív szélességét és az ajak záródását. A segítségével teltebb és egészségesebb lesz az arc, ezáltal fiatalabbnak nézhetünk ki.

Fogszabályozás bármely életkorban

Az általános tapasztalat alapján elmondható, hogy a fogszabályozó készülék bármely életkorban képes javítani a fogak pozícióját. Bár a legtöbbször a gyermek- és tinédzserkorhoz társítjuk a fogszabályozó viselését, valójában az életkor nem befolyásolja fogaink mozgóképességét. Ma már egyre több felnőtt keres fogszabályozási kezelést a rendezetlen, görbe és zsúfolt fogazata miatt. Ne feledd, hogy a megfelelő ragasztott fogszabályozó készülékek használatával felnőttkorban is lehetséges fogaink szabályozása!

Napjainkban már olyan korszerű, láthatatlan és esztétikus fogszabályozó készülékek állnak rendelkezésünkre, amikről korábban csak álmodni lehetett. Viselésük kényelmesebb és a kezelési időtartam is jelentősen rövidebb, mint korábban. Ha szép mosolyt szeretnél, akkor akár már ma belevághatsz! Meglátod, hogy az önbizalmad már az első pillanattól növekedni fog!

A MindentMent fogszabályozás előnyei

  • Gyors és hatékony, amerikai technológiával dolgozunk,
  • Biztosítjuk a végeredményt, amely a szabályos és rendezett mosoly,
  • Akár láthatatlan fogszabályzókkal dolgozunk,
  • A kezelést a fogszabályozás tapasztalt specialistái végzik.

Mikor van szükség fogszabályozásra?

A fogaid állása nem megfelelő, ami zavaróan néz ki, harapási problémáid vannak?

A fogaink fejlődése az életünk során több szakaszon megy végig. Sajnos ez idő alatt sok minden félresikerülhet. Ilyen például a tejfogak cserélődése és a bölcsességfogak megjelenése, amelyek mind előretolhatják és összeszoríthatják a többi fogat.

Ez által megjelenhetnek a ferde állású-, vagy túl szorosan illeszkedő fogak. A túl szorosan egymásnak feszülő fogakkal kapcsolatos legnagyobb probléma, hogy nehezen tisztíthatók a fogközök, ami szuvasodást eredményezhet.

Kockázatot jelent, hogy ha nem illeszkedik elég pontosan az alsó és felső állkapocs fogazata, ugyanis ekkor nem tudsz pontosan harapni. Még az is előfordulhat, hogy rágáskor elcsúszik a harapás, az egyes fogak összecsiszolódnak egymással, ami a fogzománc károsodását vonhatja maga után.

Tévhitek a fogszabályozásról

Általánosságban az a tapasztalatunk, hogy még mindig nagyon sok tévhit kering a fogszabályozásról a köztudatban. Összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló félreértéseket, amelyeket most tisztázunk!

  1. A fogszabályozó használatát csak a teljes, maradó fogazat mellett lehet megkezdeni.
    Ez bizony téves állítás. A tejfogak előbújásával el lehet kezdeni a korai fogszabályzó kezelést, hiszen a legtöbb elváltozás nem csupán a fogakat, hanem az állcsontokat is érintheti. Ilyen esetben az időben elkezdett funkciós terápiával, például a hosszas, évekig tartó serdülőkori fogszabályozást meg is lehet előzni!
  2. A rögzített fogszabályozó készülék alatt a fogak szuvasodni kezdenek.
    Újabb tévhit. A rögzített fogszabályozó résmentesen illeszkedik a fogfelszínre, ezért a készülék alatt nem érheti káros behatás a fogazatot. Ilyen jellegű probléma csak akkor jelentkezhet, ha elhanyagoljuk a foghigiéniát és nem tisztítjuk rendesen a fogainkat. Így a felhalmozódott lepedék alatt fokozatosan gyengülhet a zománc, eleinte krétafehér elváltozás, majd manifeszt, üregképződéssel járó szuvasodás is kialakulhat. A fogszabályozó készülék viselése alatt kiemelt figyelmet kell fordítani a szájápolásra.
  3. Ha gyerekkorban nem volt fogszabályozóm, felnőttként már késő a rendezetlen fogsoromat kezelni.
    Nagyon is téves! Ha a csontozatunk, a fogágyunk és fogaink épek, továbbá a szájhigiénánkat is fenntartjuk, akkor szinte bármely életkorban hatékonyan alkalmazhatjuk a fogszabályozó kezelést. Egyedül abban az esetben nehezebb a megoldás, ha csontozat alapú eltérésünk van, ekkor konzervatív úton gyakran nem kezelhető a probléma.
  4. Ha a fogorvos az ép, maradó fogak eltávolítását javasolja, nem szabad megengednünk.
    Ez sem helytálló. Sajnos számtalan olyan fogazati és harapási eltérés alakulhat ki, ahol az ideális eredmény érdekében számításba kell venni kettő vagy négy maradó fog eltávolítását is. Fontos tudni, hogy ez a fogszabályozó kezelések során gyakori eljárás, sokszor kiküszöbölhetetlen feltétele a kezelés sikeres kimenetelének.
  5. Minden egyes páciensnek ugyanannyi ideig tart a fogszabályozó kezelése.
    Az állítás téves. Minden páciens életkora, fogazata és csontozata más. Ezért minden terápia különböző, ez befolyásolja a visszarendelések gyakoriságát is. De a fogorvossal való együttműködés garantáltan gyorsítja a folyamatot!
  6. Rögzített készülékkel szinte lehetetlen az ideális szájhigiénia fenntartása.
    Szerencsére ez nem így van! A megfelelő fogtisztítási oktatás és a kellő odafigyelés mellett a fogszabályozás teljes időtartama alatt fenntartható a tökéletes szájhigiénia!
  7. Ha fémallergiám van, nem lehet rögzített fogszabályozóm.
    Ma már ez sem probléma! Számos olyan bracket (fogszabályozó zár) típus érhető el, amelyeket igazolt fémallergia esetén is sikeresen lehet alkalmazni. Ilyen a nikkelmentes fém bracket, a kerámia és zafir kristály-, valamint a különféle műanyag bázisú bracketek.
  8. Ha gyakrabban jönnék fogszabályozó aktiválásra, mint ahogy a fogorvos javasolja, akkor gyorsabban érnék a kezelés végére.
    Óriási tévhit! A fogszabályozó terápia során olyan biológia folyamatok mennek végbe, amelyek sürgetése komoly következményekkel járhat. Ha túl gyakran és túl nagy erővel történik a készülék aktiválása, akkor a fogak gyökere felszívódhat, a fogakat rögzítő kemény- és lágyszövetek túlterheltté válhatnak. A sikeres kezelés a finoman, lassan és lágy erőkkel végzett fogmozgatás.

 

Hogyan zajlik a fogszabályozás? Összegyűjtöttük a fogszabályozás lépéseit pontról pontra.

  1. Konzultáció, felmérés
    Az orvos és páciens megbeszélik, hogy a jelenlegi állapotból mit lehet kihozni és milyen eredmény várható a fogszabályozás kezelés után. Közösen megbeszélik és kiválasztják a megfelelő fogszabályozó készüléket. Röntgenfelvétel készül a fogazatról és lenyomatot veszünk.
  2. Tervezés
    Ekkor a fogorvos a röntgenfelvétel és lenyomatok alapján részletes fogszabályozási tervet készít, melyet a pácienssel egyeztet. Ezt követően már pontosan kialakul, hogy milyen készülék és megoldások kerülnek alkalmazásra. Előfordulhat, hogy a kezelés folyamán a kezelési terven időközben módosítani kell a fogszabályozás előrehaladásának megfelelően.
  3. Fixen rögzített fogszabályozási készülék esetében: a tappancsok felragasztása
    A ragasztó nem okoz sérülést, és a kezelés végével nyomtalanul eltávolítható.
  4. A drót rögzítése
    A drótot a kezelés során fokozatosan erősebbre cseréljük, ezáltal finoman, de határozottan mozdítjuk a fogakat a helyére.
  5. Folyamatos igazítás
    Hónapról hónapra nyomon követjük a változást, és igény szerint állítunk a készüléken. Ezt hívják aktiválásnak.
  6. Kezelés vége, fogszabályozó készülék eltávolítása
    A fogorvos a kezelés végeztével szakszerűen eltávolítja a ragasztott készüléket, polírozza a fogakat.

Ne feledd, az eljárás teljesen biztonságos, a kezelés során sem a fogzománc, sem a fogíny nem sérül meg. A végén pedig az eredmény lenyűgöző mosoly és rendezett fogak. A fogszabályozást követően öröm lesz tükörbe nézni, és a mosolyod újra felszabadult és magabiztos lesz.

A láthatatlan és kivehető fogszabályozók

A fogszabályozás egyik lehetséges kezelési módja a láthatatlan fogszabályozó alkalmazása. Ebben az esetben átlátszó sínekkel történik a fogszabályozás, ez kevésbé feltűnő, emiatt egyre népszerűbb ez az eljárás. Az elmúlt évek újításainak köszönhetően a láthatatlan fogszabályozással már jóval több fogszabályozási elváltozást lehet orvosolni, mint korábban. Azonban nem minden esetben alkalmazható. Összességében elmondható, hogy a láthatatlan fogszabályozó sínek alkalmazása kisebb eltérések esetében alkalmazható.

A professzionális, kivehető és láthatatlan Invisalign® fogszabályozó készülék legfőbb előnye az, hogy teljesen észrevehetetlen, kényelmes, tiszta, egyszerű viseletet nyújt, mindeközben pedig az étkezés, szájápolás is sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos rögzített készülékek esetében.

Esztétikus ragasztott tappancsok

A normál fogszabályozó készülékek között is vannak esztétikusabb megoldások.

A láthatatlan tappancsos Damon Clear fogszabályozócsúcstechnológiás készülék kiemelkedő esztétikumot nyújt, hiszen szinte láthatatlanul korrigálja a szabálytalan fogsort. Viselete kényelmes és igazán magas ár-érték arányt biztosít.

A kiváló, szinte láthatatlan, zafír kristály tappancsos Royal fogszabályozó készülék a teljesen átlátszó zafír kristály tappancsokkal van ellátva, emiatt szinte észrevehetetlen. A fantasztikusan diszkrét készülék nem csak szép, de rendkívül hatékonyan szabályozza az egyenetlen fogsort.

A korszerű amerikai technológia: Gyors és lenyűgöző változás bárki számára

A MindentMent innovatív technológiájának és tapasztalt specialistáinak köszönhetően megszüntethetőek a torlódások, a kidőlő front fogak is rendezhetőek. A gyerekeknél fenntartható a hely a még elő nem bújt fogak számára. A fogszabályozással harmonikus arcprofil és megfelelő harapási forma alakítható ki, amitől gyönyörű mosoly és anatómiailag is megfelelő harapás alakítható ki, ami hatással van az álkapocs ízületre is!

 

Egy ilyen összetett és fontos kezelés esetén NEM mindegy, hogy kihez fordulsz!

Egy olyan komplex kezelés, mint a fogszabályozás sikeressége nagymértékben múlik a tervezésen és ugyanakkor azon is, hogy jó szakemberhez forduljunk. A specialistának lelkiismeretesnek és tapasztaltnak kell lennie. A rossz kezekben sok csalódás, kidobott pénz és elvesztegetett idő érheti a pácienst. Mindazonáltal tisztában kell lenni azzal, hogy a fogszabályozás végeredménye nem minden esetben garantálható. A MindentMentnél a fogszabályozást kifejezetten erre a területre specializálódott szakorvosok végzik. Ne várj tovább, jelentkezz be az általunk nyújtott fogászati konzultációra!

Dönts a MindentMent csapata mellett Te is!

A MindentMent Fogászati Klinika a legkülönbözőbb fogászat problémákra kínál hatékony és fájdalommentes kezelést. Akár fogpótlásról, fogfehérítésről, fogtömésről, esetleg fogkő-eltávolításról beszélünk, a MindentMent gyakorlott specialistái korszerű eljárásokkal és maximális odafigyeléssel dolgoznak, ezért érdemes minket választania. Profi fogorvosaink jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek a fogászat minden területén, meglepetés biztosan nem érheti őket. Küldetésünknek tartjuk, hogy biztosítsuk a lakosság számára a megfizethető fogászati szolgáltatásokat, ezért kedvező áron, árgaranciával varázsoljuk szebbé a mosolyokat. Budapesten már 8, világszínvonalú rendelőben várjuk pácienseinket!

Árgarancia a MindentMent-nél

Rendelőinkben a legjobb áron kapod meg a számodra szükséges kezelést. Ha az árlistánkban szereplő kezelésekre jobb árat kapnál bármely más privát fogorvosi rendelőnél, akkor Neked azon az áron végezzük el a kezelést, és a különbözetet magunkra vállaljuk!