6 dolog, amit fogadj meg jövőre a fogaiddal kapcsolatban

6 dolog, amit fogadj meg jövőre a fogaiddal kapcsolatban

2020-nak mindjárt vége és itt az ideje átgondolni, jövőre mit szeretnél másképp csinálni. Ehhez adunk számodra hat egyszerű tippet, melyek segítségével a mosolyod jövőre is ragyogó és egészséges marad:

  1. A mindennapos fogápolás fejlesztése: ha eddig nem tetted, itt az ideje, hogy mostantól minden egyes nap használj fogselymet, a napi kétszeri fogmosás mellett is! Szintén javasolt a szájvíz rendszeres használata.
  2. Gyakrabban cseréld a fogkeféd: a legalapvetőbb hiba, hiszen hajlamosak vagyunk a hetek rohanása közben megfeledkezni róla. Minden 3. hónapban válts újra!
  3. Ne rágd a körmeidet: ezzel az apró, káros szokással ugyanis kárt teszel a fogzománcban, és fogaid is túlzottan érzékennyé válhatnak tőle. Igyekezz leszokni róla, akkor is, ha nem tudatosan csinálod.
  4. Kövess egészséges étrendet: a hangsúly természetesen az egyensúlyon van, de mindig törekedj vitaminokban gazdag ételeket fogyasztani, és minimalizáld a cukorbevitelt.
  5. Legalább egyszer látogasd meg a fogorvosod minden évben, akkor is, ha nincs problémád. A rendszeres ellenőrzés az egészség megőrzését ezerszer könnyebbé teszi!
  6. Évente kétszer jelentkezz be alapos fogászati tisztításra is, hiszen még a legalaposabb fogmosás mellett is szükség van szakemberek bevonására időnként.