11 hiba, amit fogmosás közben elkövetsz

11 hiba, amit fogmosás közben elkövetsz

11 hiba, amit fogmosás közben elkövetsz

  1. A fogkeféd sörtéi túl kemények – ezáltal könnyedén kárt tehetsz a fogzománcban, így mindig figyelj oda, hogy milyen sörtéjű kefét választasz!
  2. Túl erősen sikálod a fogaidat – ezzel mind a fogaidban, mind a fogínyedben kárt tehetsz, nem a hatékonyságot növeled.
  3. Erősen fogod a fogkeféd – ennek következében ugyanúgy árthatsz fogaidnak, ezért fontos, hogy olyan fogkefét találj, melyet könnyedén meg tudsz tartani a kezeddel.
  4. Rossz szögben mosod a fogaid – azt javasoljuk, hogy 45 fokos szögben tartsd fogmosás közben a fogkefét, fogról-fogra, apró körkörös mozdulatokkal haladva.
  5. Nem figyelsz oda rá, mit csinálsz – a multitaskingolás következtében veszíthetsz a hatékonyságból… ahelyett, hogy sétálgatsz, vagy a telefonod bújod, inkább figyeld magad a tükörben, és győződj meg róla, hogy mindegyik fogat alaposan megtisztítsd.
  6. Nem mosod fogaidat elég hosszan – az ideális fogmosás 2-4 perc hosszú, ezt könnyedén ellenőrizheted egy óra segítségével.
  7. Lefekvés előtt már nem mosol fogat – ezzel 7-8 órányi lehetőséget adsz a baktériumoknak arra, hogy kárt tegyenek fogaidban!
  8. Nem mosod meg a nyelved – könnyedén rossz leheletet okozhat, sose hagyd ki!
  9. Nem használsz fogselymet – így gyakorlatilag fogaid 30%-át nem tisztítod meg alaposan.
  10. Nem cseréled elég gyakran a fogkeféd – 3-4 havonta elengedhetetlen, hogy új fogkefére válts, hiszen a régivel már nem tudod elég hatékonyan tisztítani fogaidat.
  11. Túl sokszor fertőtleníted a fogkeféd – ezáltal sokkal korábban le kell majd cserélned… az alapos tisztításhoz elég kiöblíteni és olyan helyen tárolni, ahol meg tud száradni.