Tudj meg mindent a porcelán héjakról!

Tudj meg mindent a porcelán héjakról!

A porcelán héj egy egyszerű esztétikai megoldás, amely könnyedén segít mosolyunkat tökéletessé varázsolni, ezért is örvend nagy népszerűségnek. A héjak segítségével könnyedén módosítható a fogak formája és színe is, így sugárzó, fehér fogsorra tehetünk szert.

Hogyan működik?

A vékony lapocskák eltakarják a fogak látható részét, kívülről pedig vagy cementtel, vagy egy speciális gyantával tapadnak hozzájuk. Egyszerű, gyors megoldás lehet azoknak, akik fogai megsárgultak, elhasználódtak, vagy akár csak egyenletlenek, nagyobb rés található közöttük. Ezzel a megoldással szintén eltakarhatóak a nemkívánatos formák, az elszíneződések vagy a letört fogak. Természetesen minden esetben szükség van előzetes egyeztetésre, ahol a fogorvos felméri, ideális-e a páciens számára ez a módszer.

Mennyi ideig tart a megoldás?

A porcelán héjak évekre szólnak – azonban mindig van egy pici rizikó, mivel megrepedhetnek, leeshetnek vagy eltörhetnek. A fogorvos ezekben az esetekben megvizsgálás után szükség esetén eltávolítja és megújítja őket. Ez a művelet a fogak állapotát nem befolyásolja – hiszen a héjak csak a felületükön helyezkednek el.

Hogyan kell őket tisztítani?

Pontosan úgy, ahogy a saját fogainkat is: napi kétszeri fogmosás és fogselymezés.

Fontos azonban kihangsúlyoznunk, hogy a héjak a fogak egészségügyi problémáit meg nem oldják, a kezeléseket nem helyettesítik, azokról további egyeztetés szükséges a fogorvossal.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Tudj meg többet!