Szépségtrendek, melyek károsak fogainkra

Szépségtrendek, melyek károsak fogainkra

A trendek jönnek-mennek, mindig van új a nap alatt. Így igaz ez a fogakkal kapcsolatos különös divatokra is, melyek annak ellenére hamar népszerűek lesznek, hogy akár árthatunk is vele fogainknak. 

Íme néhány példa:

  1. Szünet a fogak között
    Madonna, Brigitte Bardot, Lara Stone… csak néhány celeb, akiknek fogait rengetegen irigylik szépséghibájuk ellenére. Azt gondolhatnánk, szánt szándékkal senki nem készített ilyet, de mára már elterjedt a fogszabályozás ezen fordított formája is. Miért káros? Az eljárás után megváltozik az illető harapása, és az ételmaradékok is könnyebben szorulnak be a kimaradt helynek köszönhetően.
  2. Ékszerek a fogakon
    A rapp műfaj kedvelői már a ’80-as években is előszeretettel díszítették így fogaikat. Az ékszertől függően néhány darabot beépítenek a fogba, néhányat pedig a felszínére helyeznek. Miért káros? A fúrással behelyezett díszek megváltoztatják a fogak formáját, árthatnak az ínynek, valamint megnehezítik a tisztítást is.
  3. Vámpírfogak
    Japán trend, mely nemrég vált elterjedté. Van, aki csak ideiglenesen felhelyezhető héjakkal éri el az eredményt, de előfordul az is, hogy az igazi fogakat csiszoltatják le. Miért káros? A deformált fogak hatása, hogy megváltozik a harapás, amely hosszútávon ízületi fájdalomhoz, fogcsikorgatáshoz is vezethet.
Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Tudj meg többet!