Mi a különbség a fogkozmetika és kürettálás között?

Mi a különbség a fogkozmetika és kürettálás között?

Ahogy arról már sokszor írtunk, a fogágybetegségek komoly következményekkel járhatnak (duzzadás, vérzés, erős fájdalom), épp ezért a legjobb még az elején kezelni őket és megelőzni a nagyobb bajt. Hosszú távon a parodontális betegségek ugyanis szájüregi és belgyógyászati panaszok kialakulásához is vezethetnek.

A megelőzés egyik módja az úgynevezett mélytisztítás, azaz kürettálás, melynek segítségével az íny alá került baktériumok és fogkő kerülnek eltávolításra. A beavatkozás még akkor is hatásos lehet, ha az íny már gyulladt állapotban van, ennek ellenére természetesen nem érdemes vele várni.

Miben rejlik a különbség tehát az általános tisztítás és a kürettálás között? Utóbbi esetében az eljárás sokkal mélyebbre hatol, egészen a periodontális tasakok aljáig.

Esetenként egyedileg eltérő lehet, hogy hány kezelésre van szükség (hatékonyabb lehet az eljárás, amennyiben több időpontra bontják), és hogy szükséges-e érzéstelenítő használata. Amennyiben gyulladt az ínyed, mindenképp keress fel minket és kérj professzionális segítséget!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Tudj meg többet!