Hogyan válasszunk megfelelő fogkefét?

Hogyan válasszunk megfelelő fogkefét?

Elengedhetetlen eszköz a mindennapos fogápoláshoz, éppen ezért ma már számtalan verziója rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

A hatékony fogtisztításhoz persze szükségünk van néhány alapvető tulajdonságra: egy egyenes nyélre, egy olyan fejre, amivel elérjük azokat a részeket is, amikhez nehezebb hozzáférni, illetve olyan szintetikus sörtékre, melyeknek kerekített a vége, és egyenesen állnak. Onnan tudhatjuk, hogy már le kell cserélnünk a fogkefénket, hogy a sörték elveszítik valamelyik tulajdonságukat a fent említettek közül.

Milyen fogkeféket különböztetünk meg?

A két nagy csoport amire oszthatjuk őket a manuális és az elektromos.

A manuális előnyei:

  • olcsóbb, és szinte bárhol hozzájuthatunk,
  • könnyebben hordozható,
  • gyerekek is könnyen használhatják.

Manuális fogkefékből rendelkezésünkre állnak gyerekfogkefék, interproximális fogkefék (a nagyobb rések könnyebb tisztítására), periodontális kefék (ínygyulladásos páciensek részére), illetve fogkefék fogszabályozós emberek számára, és műtétek után használatos fogkefék.

Az elektromos fogkefe nagy előnye, hogy a csökkent mozgásképességű emberek is tudják használni, lehet benne időzítő, nyomásérzékelő, többféle sebesség, és kis keféjének köszönhetően a nehezen elérhető helyekre is befér.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Tudj meg többet!