Fogmosási hibák, melyeket minden nap elkövetsz

Fogmosási hibák, melyeket minden nap elkövetsz

Egész életünkben, minden nap foglalkozunk vele, mégis akad olyan része, amit sokan elrontunk. A fogmosás amilyen egyszerű, olyan összetett is lehet.

Íme 6 hiba, amit sokan elkövetnek:

  1. Nem a megfelelő időpontban mosnak fogat: ha csak naponta egyszer mosol fogat, mindenképp lefekvés előtt tedd, hiszen ez a nap leghosszabb olyan része, amikor nem eszel. Természetesen javasolt naponta legalább kétszer fogat mosni, a másik ideális alkalom pedig reggelizés után van.
  2. Rossz fogkefét használnak: a durva sörtéjű fogkefékkel csak megsérted a fogak felszínét. A lepedék könnyedén eltávolítható, így a hatékonyság nem azon múlik, milyen erősen mosod fogaidat, hanem milyen alaposan.
  3. Kihagyják a szájuk többi részét: a nyelvünkön rengeteg baktérium található, így sose feledkezz meg a tisztításáról!
  4. Nem a megfelelő technikát használják: bármilyen meglepő, az emberek nagy százaléka nem tanulja meg a helyes fogmosás menetét. Sose félj rákérdezni, a MindentMent fogorvosai, dentálhigiénikusai szívesen megmutatják!
  5. Nem mosnak elég hosszan fogat: a javasolt napi fogmosás hossza 2x2 perc. Könnyedén meggyőződhetsz róla, hogy elég ideig csinálod, ha elektromos fogkefét használsz.
  6. Nem cserélnek fogkefét elég gyakran: javasolt 3-4 havonta új fogkefére váltani, azonban ha a fogkefe sörtéi már megviseltek, és nem tudják úgy tisztítani a fogakat, ahogy kéne, ez az időszak rövidebb is lehet.
Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Tudj meg többet!