Esztétikus fogpótlás fix fogimplantátummal – mi ez pontosan, és mire való?

Esztétikus fogpótlás fix fogimplantátummal – mi ez pontosan, és mire való?

A foghiány nemcsak esztétikailag zavaró, de nehezíti a harapást, és az előnytelen megjelenés csökkentheti a magabiztosságot is.

Amikor egyetlen fog hiányzik, a legjobb megoldás a fogimplantátum, melyet műtéti eljárás során a csontba helyeznek. Összhatásban a fog pótlása úgy néz ki, mint bármelyik igazi fogé, a megoldás pedig hosszútávon is megállja a helyét.

Ki igényelhet ilyen fogpótlást?

Alapvetően minden jó egészséggel rendelkező felnőtt (vagy fiatal felnőtt) kérheti a szolgáltatást, természetesen szakembereink először mindig megvizsgálják az adott pácienst, hogy a számára lehető legjobb megoldást tudják javasolni.

Hogyan történik az eljárás?

  1. amennyiben vannak még maradványai a fognak, eltávolítjuk őket
  2. a kezelni kívánt területet előkészítjük a műtétre, ez bizonyos esetekben csontpótlást igényelhet 
  3. amikor a szövetek megfelelő állapotban vannak, az implantátumot beültetjük a csontágyba
  4. megkezdődik a csontintegrációs folyamat, azaz csont épül az implantátum köré – ez esetenként eltérő időt vehet igénybe, és ahhoz szükséges, hogy később biztos alapja legyen a fogimplantátumnak, ahogy az eredeti fogaink gyökerei is
  5. a teljes gyógyulásig ideiglenes pótlás segíthet javítani az esztétikán 6. amikor becsontosodik az implantátum körüli rész, bekerül a helyére a végleges fogpótlás

Ezután a fog épségére természetesen pont ugyanúgy kell vigyázni, ahogy egy természetes fog esetén tennénk – kerülendő a dohányzás, kemény dolgok rágása, stb.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Tudj meg többet!