Amit a fogfehérítésről tudni érdemes

Amit a fogfehérítésről tudni érdemes

Bizonyára számodra sem meglepő, ha azt mondjuk: vannak olyan ételek és italok – esetleg más szerek – amelyek káros hatással vannak a hófehéren ragyogó fogakra. Mindent összevetve, a fogak elszíneződésének lehetnek életmódbeli és genetikai okai.

Egyfelől az idő vasfoga a fogainkon is rajta hagyja a nyomát: ahogy telnek az évek, úgy lesz egyre sötétebb – sárgás, barnás árnyalatú – a korábban ragyogóan fehér fog. Sokat ront a helyzeten az, ha nem fordítasz kellő figyelmet a fogak rendszeres tisztán tartására, valamint a szájhigiénére. Másfelől ott van még a táplálkozás kérdésköre is. A vitaminhiányos étkezés, illetve az olyan erős színezőanyagot tartalmazó élelmiszerek fogyasztása, mint a kávé, a vörösbor, a tea szintén nem segít azon, hogy fogaid sokáig fehérek maradjanak. Ehhez jön még hozzá a dohányzás során felszabaduló nikotin, ami sokat tesz a fogak sárgás árnyalataiért. Emiatt egyre többen keresik a fogfehérítést, hiszen a fehér fogak, a ragyogó mosoly ma már az ápoltság, az egészség szimbóluma, így sokan szeretnék visszakapni a magabiztos mosolyukat. Ha te is ezen az úton jársz, választhatod az otthoni és a fogászati professzionális fogfehérítést. Mi az utóbbit ajánlanánk a figyelmedbe, hiszen a szakemberek által végzett fogfehérítés egyfelől gyorsabb és jobb eredménnyel kecsegtet, mint az otthoni házi praktikák. Aminek a végeredménye akár a fogzománc károsodása is lehet. Éppen ezért, a szakértő kezek felügyelete mellett végzett kezelés számodra is biztonságosabb.

Amire fontos odafigyelned:

  • a fogfehérítés eredménye természetesen nem tart örökké: ha a korábbi életmódot folytatod tovább, a fogaid ugyanúgy el fognak színeződni,
  • a fogfehérítés nem mindenkinél hozza ugyanazt az eredményt: egyéni adottságoktól függ, hogy kinél hány árnyalatot fehérednek a fogak, általában egy-egy kezelés a 16 árnyalatból 6-7 fokozatot javíthat az aktuális állapothoz képest,
  • egy évben maximum 2 alkalommal ajánlott rászánni magad a fogfehérítésre, a kezelések félévente ismételhetők,
  • természetesen az életmódtól függően, a fogfehérítés eredménye akár 1 évig is kitarthat,
  • fogfehérítés előtt el kell távolítani a fogkövet.

Hogy fájdalmas-e a fogfehérítés, az a választott technológiától is függ. Amennyiben a klinikai fogfehérítő rendszerek mellett döntesz –melyek rendkívül nagy arányban tartalmaznak hidrogén-peroxidot – akkor a kezelés következtében fog- és fognyaki érzékenység, valamint más irritáció is jelentkezhet. Amennyiben a mi ClearWhite Oxygen rendszerünket választod, nem találkozol hidrogén-peroxiddal, így kezelésed teljesen fájdalommentes lesz.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Tudj meg többet!