A megelőzés nagyon fontos a fogászatban, erre pedig tökéletes példa a kivehető fogszabályozó.

A megelőzés nagyon fontos a fogászatban, erre pedig tökéletes példa a kivehető fogszabályozó.

A fogszabályozás segítségével ma már szinte bármely korban helyrehozhatjuk fogsorunkat, azonban erre az ideális időszak a gyerekkor (6-11 éves kor között). Az állandó fogszabályozókkal szemben a kivehető készülékeket bármikor eltávolíthatjuk és visszarakhatjuk, ezzel megelőzve a kialakuló csontproblémákat még a növekedés időszakában. A hangsúly így valóban a megelőzésen van, hiszen a fogászati rendellenességeket még a kezdeti szakaszban elcsíphetjük.

A módszer segítségével meggyőződhetünk róla, hogy elegendő hely áll rendelkezésre a későbbiekben kinövő maradandó fogaknak, megszüntethető vele az egy- vagy kétoldali keresztharapás, és a fogak nem megfelelő pozíciója is. Segíthet továbbá az állkapocs megfelelő növekedését szabályozni.

A kivehető fogszabályozókat a gyerekek elsősorban a kényelem miatt szeretik, hiszen könnyedén eltávolíthatóak, amíg esznek, sportolnak vagy egyéb szabadidős tevékenységet végeznek. Mindemellett nem szabad róla megfeledkezni, hogy igazán hatékony csak akkor lesz az alkalmazása, ha naponta legalább 12-14 órát viseli a tulajdonosa. A készülékek általában akrilból készülnek, formájuk pedig eltér a javítani kívánt probléma alapján.

Ahogy arra minden más fogászati kezelésnél is fel szoktuk hívni a figyelmet, ez esetben is fontos kihangsúlyozni, hogy a kezelésre való alkalmasságot fogorvosaink minden esetben egyedileg határozzák meg, a páciens fogainak vizsgálata után.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Tudj meg többet!